Τετάρτη, 03 Αύγουστος 2022 11:30

Αγώνας δρόμου την Κυριακή στην Μπούκα Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον

Αγώνας δρόμου θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή στην παραλία της Μπούκας Μεσσήνης, με την επωνυμία “2ο Bouka Beach Park Run”.

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος Αθλουμένων Μεσσήνης σε συνεργασία με το Δήμο Μεσσήνης θα διοργανώσουν αγώνες 10, 5 χλμ. και 1000 μ. τρεξίματος/δυναμικού βάδην σε κυκλική χωμάτινη διαδρομή 1000 μ. εντός του πάρκου της Μπούκας.
Οι αγώνες 5 και 10 χλμ. θα ξεκινήσουν στις 6.30 μ.μ. και για τη διεξαγωγή τους
θα εφαρμοστούν οι κανονισμοί της διεθνούς ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού (IAAF) και της AIMS.
Η χρονομέτρηση των αγώνων θα γίνει ηλεκτρονικά. Η τελική κατάταξη θα γίνει με τον καθαρό χρόνο τερματισμού, καθότι με την εφαρμογή των πρωτοκόλλων αποφυγής συνωστισμού στην εκκίνηση η διάρκεια της εκκίνησης κάθε αγώνα θα είναι περίπου 20 λεπτά. Κατά την διάρκεια του τερματισμού, θα ανακοινωθούν άμεσα τα ανεπίσημα αποτελέσματα των αγώνων, ενώ την επόμενη ημέρα θα δημοσιευθούν τα επίσημα αποτελέσματα, αφού έχει ολοκληρωθεί και ο έλεγχος για τυχόν ενστάσεις από την τεχνική επιτροπή του αγώνα.
Στον αγώνα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή «επίσημοι» αθλητές (εγγεγραμμένοι σε σύλλογο), αλλά και ανεξάρτητοι αθλούμενοι.
Οι αγωνιζόμενοι στο δρόμο των 5 και 10 χλμ. πρέπει να είναι 16 ετών και άνω.
Για την κάλυψη της διαδρομής των 10 και 5 χλμ., υπάρχει χρονικός περιορισμός 1 ώρα 50 λεπτά και 50 λεπτά αντίστοιχα, για την ολοκλήρωση τους.
Βραβεύσεις θα γίνουν στους τρεις πρώτους της γενικής κατάταξης (άνδρες και γυναίκες). Οι δρομείς που θα τερματίσουν στον δρόμο 5 και 10 χλμ., θα παραλάβουν αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής και ηλεκτρονικό αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.
Ολοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για τους συμμετέχοντες στους αγώνες.

Αγώνας 1000 μ.

Παράλληλα με τους δρόμους 10 και 5χλμ., θα διεξαχθεί και αγώνας δρόμου 1000 μ. στις 6.15 μ.μ.. Στο δρόμο των 1000 μ., καλούνται να πάρουν μέρος αγόρια και κορίτσια έως 18 ετών, στον οποίο θα υπάρχουν δύο ηλικιακές κατηγορίες (αγόρια-κορίτσια), 1η κατηγορία έως 12 ετών και 2η κατηγορία 13 ετών έως 18 ετών. Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν τον αγώνα των 1000 μ. θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής και ηλεκτρονικό αναμνηστικό δίπλωμα Συμμετοχής και θα βραβευθούν επίσης οι τρεις πρώτοι/τες του αγώνα.
Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή ανήλικων δρομέων, είναι η προσκόμιση της μαθητικής ταυτότητας και η συγκατάθεση του κηδεμόνα τους. Σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης, θα χρειαστεί η παρουσία του κηδεμόνα κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής.
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά από τον παρακάτω σύνδεσμο: https://docs.google.com/.../1ijiRUkBwaaZn6mpM.../viewform...
ή με φυσική παρουσία στον κ. Ιωάννη Πουλάκο (6945003291)
Το κόστος συμμετοχής για τα 10 και 5 χλμ είναι 6 ευρώ και για τα 1000 μ. 2 ευρώ.