Πέμπτη, 04 Αύγουστος 2022 12:30

Μετά από 2 χρόνια επιστρέφουν τα “Δημάκεια”

Γράφτηκε από τον
Μετά από 2 χρόνια επιστρέφουν τα “Δημάκεια”

Μετά από δύο χρόνια αναστολής λόγω του κορονοϊού επιστρέφουν οι αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, που διοργανώνει ο Δημάκειος Εκπαιδευτικός Αθλητικός Ομιλος “Ο Ταΰγετος”, υπό την αιγίδα του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας.

Αυτά τα δύο χρόνια που δεν είχαν πραγματοποιηθεί οι αγώνες, είχαν δημιουργηθεί αρκετά προβλήματα στο χώρο του αθλητικού κέντρου “Παναγιώτης Αλάμαρας” στα Κερασούλια. Μάλιστα υπήρχε περίπτωση να αναβληθούν για άλλη μια χρονιά, αν δεν δινόταν λύση σε αυτά τα προβλήματα. Ομως το προηγούμενο διάστημα έγιναν οι απαραίτητες εργασίες και πλέον το αθλητικό κέντρο στα Κερασούλια είναι έτοιμο να υποδεχτεί όλους τους αθλητές και αθλήτριες μικρούς και μεγάλους και οι αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά, όπως επισημαίνει με δελτίο τύπου η διοίκηση του Δημάκειου, έχοντας ως τίτλο “Τα Δημάκεια επιστρέφουν”.
Το δελτίο τύπου αναφέρει: “Όλα τα προβλήματα, που καθιστούσαν αμφίβολη την διεξαγωγή των 19ων Δημάκειων αγώνων, λύνονται και οι αγώνες θα διεξαχθούν στον ιστορικό χώρο του Αθλητικού Κέντρου “Παναγιώτης Αλάμαρας” των Πηγών Αλαγονίας. Δηλώσεις συμμετοχών πριν την έναρξη των αγώνων. Όπως παλιά και φέτος. Μία ολόκληρη εβδομάδα στα χωριά της Αλαγονίας”.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

1. Δευτέρα 8/8/2022 ώρα 6.30 μ.μ.: Σκάκι για ηλικίες α) μέχρι και 12 ετών β) 13-18. Προκριματικοί.
Επιτραπέζια αντισφαίριση (πινγκ-πονγκ). Κοριτσιών-Αγοριών.
Ηλικίες ίδιες με σκάκι. Προκριματικοί.
2. Τρίτη 9/8/2022 ώρα 6.30 μ.μ.: Σκάκι και Πινγκ πονγκ. Ημιτελικοί. Τελικοί.
Ωρα 7.30 μ.μ.: Βόλεϊ. Προκριματικοί-ημιτελικοί στα 2 νικητήρια σετ (μικτές ομάδες ανεξαρτήτως ηλικίας).
3. Τετάρτη 10/8/2022 ώρα 6.30 μ.μ.: Βόλεϊ: τελικός στα 3 νικητήρια σετ.
4. Πέμπτη 11/8/2022 ώρα 6.30 μ.μ.: Ποδόσφαιρο: Αγώνας παιδιών του Δημοτικού (μικτών ομάδων).
Ποδόσφαιρο: Αγώνες μικτών ομάδων ποδοσφαίρου 6Χ6.
Ανεξαρτήτως ηλικίας με προϋπόθεση την συμμετοχή ενός κοριτσιού.
Οι κανόνες γνωστοί.
5. Παρασκευή 12/8/2022 ώρα 6 μ.μ.: Αγώνες άλματος εις μήκος άνευ φοράς. Αγοριών-Κοριτσιών.
Ηλικίες α) μέχρι 12 ετών β) 13-18 γ) Ενηλίκων
Ποδόσφαιρο. Τελικοί.
6. Σάββατο 13/8/2022 ώρα 4.30 μ.μ.: «Αλαμάρειος» αγώνας δρόμου για κορίτσια και αγόρια μέχρι και 9 ετών (Τρίτη Δημοτικού) σε απόσταση 1,4 χιλ. από πλατεία Αλαγονίας μέχρι Κερασούλια.
Ωρα 5.30 μ.μ.: «Αλαμάρειος» αγώνας δρόμου. Κορίτσια-αγόρια ηλικίας μέχρι και 13 ετών (Τετάρτη Δημοτικού-2α Γυμνασίου) σε απόσταση 2,6 χιλ. Αγία Ελεούσα-Κερασούλια.
Ωρα 6.15 μ.μ.: «Αλαμάρειος» αγώνας δρόμου. Ελεύθερη συμμετοχή ηλικίας από 14 και πάνω (3η Γυμνασίου και…), σε απόσταση 4 χιλ. περίπου, πλατεία Αρτεμισίας-Κερασούλια.
Ωρα 7 μ.μ.: Διελκυστίνδα.
Ωρα 7.30 μ.μ.: Ρίψη λιθαριού ενηλίκων (γυναικών και ανδρών).
Ωρα 9 μ.μ.: Απονομές μεταλλίων.
Λαχειοφόρος ενίσχυσης του Συλλόγου. Διασκέδαση.
* Οι αγώνες θα γίνουν με τα υπάρχοντα τότε πρωτόκολλα υγείας.
Δηλώσεις συμμετοχής μισή ώρα πριν τους αγώνες στο αθλητικό κέντρο.
Οι αγώνες πραγματοποιούνται κυρίως για τα παιδιά και τους ενήλικες που βρίσκονται στα χωριά της Αλαγονίς. Μπορούν όμως να συμμετέχουν και όσοι άλλοι θέλουν αρκεί να σεβαστούν τους ιδιαίτερους κανόνες με τους οποίους γίνονται οι αγώνες. Είναι μία ευκαιρία για όλους να δουν από κοντά την φύση του Ταΰγέτου και να παίξουν με συνθήκες πρωτόγνωρες. Για την τελετή λήξη και για τις απονομές δεν θα σταλούν ιδιαίτερες προσκλήσεις. Καλούνται οι κάτοικο των χωριών της Αλαγονίας και οι εκπρόσωποι των τοπικών διαμερισμάτων της να παρευρεθούν.