Δευτέρα, 08 Αύγουστος 2022 19:25

ΣΚΑΚΙ: Καλή παρουσία ο ΝΟΚ με 7 αθλητές σε τουρνουά στην Καβάλα

Γράφτηκε από τον

Πολύ καλή παρουσία είχαν οι σκακιστές του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας στο 31ο Διεθνές ανοιχτό τουρνουά της Καβάλας που διεξήχθη από 25 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου.

Συμμετείχαν 7 αθλητές του ΝΟΚ με συνοδό και προπονητή τον Θοδωρή Τσεκούρα.
Το διεθνές τουρνουά διεξήχθη με την συμμετοχή 238 αθλητών από πολλές χώρες, οι οποίοι αγωνίστηκαν σε 4 ομίλους με κριτήριο την δυναμικότητά τους (ELO). Στον Α’ όμιλο 80 αθλητές, στον Β’ 68, στο Γ’ 70 και στον Δ’ 20.
Η συμμετοχή των αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας ήταν επιτυχής και ιδιαίτερα ωφέλιμη. Το επίπεδο των αθλητών που αντιμετώπισαν ήταν αρκετά υψηλό, οπότε οι 9 αγώνες που έδωσαν τους βοήθησαν να βελτιωθούν αποκτώντας γνώσεις και εμπειρίες.
Αναλυτικά στον Γ’ όμιλο αγωνίστηκαν οι Άγγελος Μαστορίδης (Νο 43 στην αρχική κατάταξη) με 3 σημαντικές νίκες και 2 ισοπαλίες, ο Νικόλας Κυριακόπουλος (Νο 61 στην αρχική κατάταξη) με 3 νίκες και 1 ισοπαλία, η Άννα Βασιλοπούλου (Νο 69 στην αρχική κατάταξη) με 2 νίκες. Στον Β’ όμιλο η Μαρία Φράγκου (Νο 58 στην αρχική κατάταξη) με 3 νίκες και 1 ισοπαλία, η Μαριάνθη Λουκα (Νο 40 στην αρχική κατάταξη) με 3 νίκες και 1 ισοπαλία,
ο Μανώλης Μουτζούρης (Νο 12 στην αρχική κατάταξη) με 2 νίκες και 5 ισοπαλίες και ο Αλέξανδρος Λαμπρακόπουλος (Νο 26 στην αρχική κατάταξη) με 4 νίκες και 2 ισοπαλίες.
Αξιοσημείωτο πως όλοι οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας βελτίωσαν την θέση τους στην αρχική κατάταξη. Οι αγώνες τους είχαν μεγάλη διάρκεια. Ακόμα και στις ήττες τους έδωσαν σκληρούς αγώνες διάρκειας 3 έως 5 ωρών.

Ήταν μια πολύ μεγάλη ευκαιρία η συμμετοχή των αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας στο πρώτο σε δυσκολία διεθνές τουρνουά της Ελλάδας.
Η έφορος του τμήματος κα. Τούλα Χατζηπαναγιώτου – Τσιάλα συγχαίρει και ευχαριστεί τους αθλητές που με την αγωνιστική παρουσία τους τίμησαν τον ΝΟΚ και την πόλη της Καλαμάτας.
Συγχαίρει ακόμη τους διοργανωτές για την εξαιρετική διοργάνωση και ιδιαίτερα τον κ. Βασίλη Θεοδωρίδη για την φιλική και ευγενική διευθέτηση διάφορων προβλημάτων που αντιμετώπισε η καλαματιανή ομάδα.
Τέλος, οι αθλητές και η έφορος του ΝΟΚ ευχαριστούν την Εταιρεία Καρέλια Α.Ε. και ιδιαίτερα τον κ. Στάθη Καρέλια για την χρυσή χορηγία προς το σκακιστικό τμήμα.