Παρασκευή, 12 Σεπτέμβριος 2014 13:50

Στην τελική ευθεία για το «Navarino Challenge»!

Γράφτηκε από τον
Στην τελική ευθεία για το «Navarino Challenge»!

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις αθλητικού τουρισμού, που αναδείχθηκε κορυφαία την περσινή χρονιά.


Ο λόγος φυσικά για το «Navarino Challenge». Από τις 19 έως και τις 21 Σεπτεμβρίου 2014 η Καλαμάτα και η Costa Navarino, θα υποδεχθούν τον Ελληνοαμερικανό υπερμαραθωνοδρόμο της The North Face, Dean (Κωνσταντίνο) Karnazes και μαζί του όλο τον κόσμο που θα τρέξει και φέτος χωρίς ανταγωνισμό και χωρίς χρονόμετρα για καλό σκοπό!
Παράλληλα, η Allianz Ελλάδος, ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν στη φροντίδα της υγείας, στηρίζει φέτος το «Navarino Challenge», ενισχύοντας το μήνυμα της προστασίας της υγείας μέσα από την άσκηση και την υγιεινή διατροφή.
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου 2014, μέσα από την σελίδα:  HYPERLINK "http://navarinochallenge.com/registration_form.php" http://navarinochallenge.com/registration_form.php.

Ημερίδα για
την παχυσαρκία

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, που θα ενισχύσει το μήνυμα της ευαισθητοποίησης σχετικά με την παιδική παχυσαρκία και την καταπολέμησή της, μέσω της Μεσογειακής διατροφής και του υγιεινού τρόπου ζωής θα πραγματοποιηθεί φέτος μέσω της ημερίδας: «Eat well – run well – live well», το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014, στις 19:00, στο The Westin Resort Costa Navarino και στην οποία θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αριθμητικά και στατιστικά δεδομένα που αφορούν στο μείζον ζήτημα της παιδικής παχυσαρκίας.
Το πρόγραμμα της ημερίδας θα περιλαμβάνει την βράβευση του δις Ολυμπιονίκη του ταεκβοντο, Αλέξανδρου Νικολαΐδη και του Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιου Πρωταθλητή στην κολύμβηση, Σπύρου Γιαννιώτη, καθώς και ομιλίες από τον Δρ. Δημοσθένη Παναγιωτάκο, Καθηγητή Βιοστατιστικής – Επιδημιολογίας, Κοσμήτορα Σχολής Επιστημών Υγείας & Αγωγής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και την Δρα. Χριστίνα Χρυσοχόου, Ιατρό - Καρδιολόγο, Επιμελήτρια Α, Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής, Ιατρικής Σχολής, Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Μεγαλώνουμε με υγεία»

Οι δράσεις όμως δεν σταματούν εδώ, Ειδικοί Πνευμονολόγοι, στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας «Μεγαλώνουμε με υγεία» υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρίας και την υποστήριξη της Pfizer Hellas, θα πραγματοποιούν δωρεάν σπιρομετρήσεις για το κοινό το Σάββατο 20/09 στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας (Ώρες: 09.00-12.30) και την Κυριακή 21/09 (Ώρες: 08.30-12.00) στην Costa Navarino. Στόχος της ενέργειας  είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία της υιοθέτησης καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας υγιεινών συνηθειών, που περιλαμβάνουν τον εμβολιασμό κατά  λοιμωδών νοσημάτων όπως η γρίπη και η πνευμονιοκοκκική νόσος, η  διακοπή καπνίσματος, η ισορροπημένη διατροφή, η τακτική άσκηση και οι κατάλληλες διαγνωστικές εξετάσεις.
Το φετινό πρόγραμμα του «Navarino Challenge» εμπλουτίζεται ακόμα περισσότερο, με την συμμετοχή του Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιου Πρωταθλητή στην κολύμβηση, Σπύρου Γιαννιώτη, που θα κολυμπήσει μαζί με τον Dean Karnazes, το Σάββατο το μεσημέρι στις 20 Σεπτεμβρίου στην παραλία του Navarino Dunes.
Το Σάββατο 20/09, το μοναδικό αφιέρωμα του National Geographic Channel «Διασκέδασε το Μυαλό σου» έρχεται στο «Navarino Challenge»! Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια συναρπαστική τηλεοπτική εμπειρία! Δύο επεισόδια της εκπομπής «Brain Games» γεμάτα διαδραστικά παιχνίδια και πειράματα, σκοπεύουν να παίξουν με το μυαλό και να αποκαλύψουν τις εσωτερικές διεργασίες του εγκεφάλου σε μια μοναδική προβολή για πρώτη φορά στην Ελλάδα!
Το πλήρες πρόγραμμα της διοργάνωσης, που περιλαμβάνει όλες τις φετινές διαδρομές, καθώς και τις δωρεάν δραστηριότητες στο πλαίσιο της διαμονής στο The Westin Resort Costa Navarino, μπορείτε να το βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο:  HYPERLINK "http://navarinochallenge.com/event_schedule_2014.html" http://navarinochallenge.com/event_schedule_2014.html.
Για τα ειδικά πακέτα διαμονής που ισχύουν για το «Navarino Challenge», μπορείτε να ενημερωθείτε μέσω του επίσημου ταξιδιωτικού πρακτορείου της διοργάνωσης, The Travel Company και να κάνετε την κράτησή σας στο:  HYPERLINK "http://thetravelcompany.gr/navarino-challenge/" http://thetravelcompany.gr/navarino-challenge/
Την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014, θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης του «Navarino Challenge», που θα συνοδευτεί από μια μεγάλη γιορτή, με ελληνικά παραδοσιακά τοπικά προϊόντα.
Το «Navarino Challenge» δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη των Δήμων Καλαμάτας, Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Καλαμάτας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, εντάσσεται και ο αγώνας «Navarino Challenge».
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας είναι μια ετήσια εκστρατεία για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Ο στόχος της εκστρατείας, η οποία διαρκεί κάθε χρόνο από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών, ώστε να θεσπίσουν και να προωθήσουν αειφόρα μέτρα μετακίνησης και να καλέσουν τους πολίτες τους να δοκιμάσουν εναλλακτικές λύσεις στη χρήση του αυτοκινήτου.


Σχετικά με τον
Dean Karnazes

Το περιοδικό TIME, χαρακτήρισε τον Dean Karnazes ως «ένα από τα 100 πιο ισχυρά πρόσωπα με επιρροή στον κόσμο», ενώ το Men’s Fitness τον αποκάλεσε ως έναν από τους ανθρώπους με την καλύτερη φυσική κατάσταση. Ο διεθνώς αναγνωρισμένος αθλητής αντοχής και συγγραφέας best seller, έχει ωθήσει το σώμα του και το μυαλό σε ασύλληπτα όρια. Ανάμεσα στα πολλά επιτεύγματά του, έχει τρέξει για 350 συνεχή μίλια, χωρίς ύπνο για 3 ολόκληρες νύχτες.  Επίσης, έχει τρέξει σε ακραίες καιρικές συνθήκες, σε υψηλές θερμοκρασίες ζέστης και κρύου. Στην πιο πρόσφατη προσπάθειά του συμμετείχε σε 50 μαραθωνίους, που πραγματοποιήθηκαν σε 50 διαφορετικές πολιτείες των ΗΠΑ, για 50 συνεχόμενες ημέρες. Οι περιπέτειες του Dean έχουν προβληθεί στις εκπομπές: 60 Minutes, The Late Show με τον David Letterman, CBS News, CNN, ESPN, The Howard Stern Show, NPR's Morning Edition, the BBC, και πολλές ακόμη. Έχει εμφανιστεί στο εξώφυλλο του Runner’s World και του Outside και έχει προβληθεί, μεταξύ άλλων, στα εξής μέσα: TIME, Newsweek, People, GQ, The New York Times, USA TODAY, The Washington Post, Men's Journal, Forbes, The Chicago Tribune, The Los Angeles Times και London Telegraph. Διαθέτει μηναία στήλη στο περιοδικό Men’s Health, το περιοδικό με την μεγαλύτερη κυκλοφορία στον κόσμο.