Παρασκευή, 12 Σεπτέμβριος 2014 15:35

WRC: Εκτός προγράμματος και για το 2015 το Ράλι Ακρόπολις

Γράφτηκε από τον

Εκτός από το καλεντάρι της Φόρμουλα Ένα, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (WMSC) επικύρωσε σήμερα και το αγωνιστικό πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) για το 2015, από το οποίο απουσιάζει για δεύτερη διαδοχική χρονιά το Ράλι Ακρόπολις.

Το καλαντάρι του νέου WRC περιλαμβάνει 13 αγώνες (όσους και φέτος), οι 10 εκ των οποίων διεξάγονται στην Ευρώπη, με την «αυλαία» της σεζόν να ανοίγει τον Ιανουάριο στο Μόντε Κάρλο, ενώ το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται το Νοέμβριο με το Ράλι της Μεγάλης Βρετανίας.

Στο μεταξύ, εκτός από το καλαντάρι, στη συνεδρίαση του WMSC πάρθηκαν και άλλες αποφάσεις που αφορούν τους αθλητικούς κανονισμούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, οι οποίοι τίθενται σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2015. Έτσι, προκειμένου να δοθεί μεγαλύτερο πλεονέκτημα στα πληρώματα που μετέχουν σε όλες τις ειδικές, θα επιβάλεται ποινή επτά λεπτών, αντί για πέντε, για μια χαμένη ειδική, ενώ παραμένει σε ισχύ η ποινή δέκα λεπτών για απουσία από την τελευταία ειδική μιας ημέρας. Επίσης, θα επιτρέπεται στις ομάδες του WRC μια μονοήμερη δοκιμή σε κάθε αγώνα, στον οποίο δηλώνουν ότι θα μετάσχουν, ενώ τα αυτοκίνητα της κατηγορίας N4 μετονομάζονται σε R4.

Το καλαντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) για το 2015 έχει ως εξής:

 

25 Ιανουαρίου Ράλι Μόντε Κάρλο

15 Φεβρουαρίου Ράλι Σουηδίας

8 Μαρτίου Ράλι Μεξικού

19 Απριλίου Ράλι Αργεντινής

24 Μαΐου Ράλι Πορτογαλίας

14 Ιουνίου Ράλι Ιταλίας

5 Ιουλίου Ράλι Πολωνίας

2 Αυγούστου Ράλι Φινλανδίας

23 Αυγούστου Ράλι Γερμανίας

13 Σεπτεμβρίου Ράλι Αυστραλίας

4 Οκτωβρίου Ράλι Γαλλίας

25 Οκτωβρίου Ράλι Ισπανίας

15 Νοεμβρίου Ράλι Μεγάλης Βρετανίας