Τετάρτη, 31 Αύγουστος 2022 12:13

ΝΟΚ: Το Σαββατοκύριακο το 11ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Μία σπουδαία αθλητική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο στην Καλαμάτα, με διοργανωτή τον Ναυτικό Ομιλο Καλαμάτας “Ποσειδών”.

Πρόκειται για το “11ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών”, που περιλαμβάνει και τον κολυμβητικό μαραθώνιο 30 χλμ. Κορώνη – Καλαμάτα.

Το “Κύπελλο Δότη” επιστρέφει μετά από δύο χρόνια λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, με τον εμπνευστή του αγώνα, γιατρό αιματολόγο και πρόεδρο του ΝΟΚ Γιάννη Αδαμόπουλο να τονίζει τη σημασία του εθελοντισμού όσον αφορά τη δωρεά μυελού των οστών και αίματος.

Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Καλαμάτας και συμμετέχουν ακόμη το Κέντρο εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, το Ultra ocean man Club, ο Σύλλογος Φλόγα, ο Σύλλογος Ξαναρχί-ΖΩ, το Γ.Ν. Μεσσηνίας – Τμήμα Αιμοδοσίας & ΔΙΕΚ Νοσηλευτικής, Βιβλιοταξιδευουμε, PHAOS.

Το κεντρικό σύνθημα του αγώνα είναι: “Δώρισε την ευκαιρία για ζωή, γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών και κάνε τη λευχαιμία παρελθόν, δώστε αίμα και γίνετε χορηγοί της ζωής”.

Οι διοργανωτές παρέθεσαν χθες συνέντευξη τύπου και μίλησαν για τις αθλητικές δράσεις που θα γίνουν το σαββατοκύριακο.

Ο πρόεδρος του ΝΟΚ Γιάννης Αδαμόπουλος αναφέρθηκε στη σημασία του αγώνα, τονίζοντας πως ο μήνας Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που τιμάμε τον εθελοντή δότη μυελού των οστών, επισημαίνοντας πως ταυτόχρονα με τη δυνατότητα της άθλησης, σκοπός του αγώνα είναι να μεταδώσουμε το μήνυμα του εθελοντισμού.

Ο κ. Αδαμόπουλος μίλησε για τις αθλητικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν, όπως μια ημερίδα ιστιοπλοϊας για παιδιά από 7 έως 10 ετών, ιστιοπλοϊα για αθλητές ΑμεΑ (με ειδικά διαμορφωμένα νεότευκτα σκάφη, για άτομα με κινητικά προβλήματα) με τον προπονητή Μάνο Καραμάνη και τους αθλητές Στράτο Αχλάτη και Ειρήνη Κουρούβανη να δίνουν το “παρών” στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Ακόμη θα διεξαχθεί αγώνας δρόμου 5 χλμ. στην παραλιακή ζώνη (κατά μήκος του νότιου κυματοθραύστη του λιμένος) που θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ θα γίνει και μία κολυμβητική επίδειξη στην προκυμαία του λιμανιού.

Ακόμη μίλησαν ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος και ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Γιώργος Φάβας που τόνισαν τη σημασία αυτής της διοργάνωσης, προσδοκώντας να περάσει το μήνυμα του εθελοντισμού στην κοινωνία.

Επίσης μίλησε ο γραμματέας του ΣΔΥ Μεσσηνίας Θύμιος Αλεξόπουλος, κάνοντας γνωστό πως σαν σύλλογος επιδιώκουν να φτιάξουν μια ομάδα εθελοντών αιμοδοτών. Για το αγωνιστικό σκέλος, είπε πως εκτός από τον αγώνα των 5 χλμ. θα πραγματοποιηθεί και παιδικός αγώνας.

Το “11ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών” περιλαμβάνει ακόμη και άλλες δραστηριότητες...

Οπως ενημέρωση για τη δωρεά μυελού των οστών 10:00-18:00 3 &4 Σεπτεμβρίου και αιμοδοσία την Κυριακή στις 10:00 – 13.00 στις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ και διάδοση του μηνύματος εθελοντισμού από κολυμβητές του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας κατά μήκος της προκυμαίας του λιμένος.

Για 34η χρονιά ο Κολυμβητικός Μαραθώνιος

Οσον αφορά τον Κολυμβητικό αγώνα μαραθώνιας κολύμβησης 30χλμ. Κορώνη – Καλαμάτα, θα διεξαχθεί για 34η χρονιά και θα λάβουν μέρος 7 υπεραθλητές.
Η εκκίνηση θα δοθεί στις 7 το πρωί του Σαββάτου από την Κορώνη, με τερματισμό στην Καλαμάτα. Αξίζει να σημειωθεί πως από πέρυσι ο Κολυμβητικός Μαραθώνιος που διοργανώνει ο ΝΟΚ έχει συμπεριληφθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία στους 100 καλύτερους του κόσμου, κάτι που αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για την πόλη της Καλαμάτας.