Τετάρτη, 31 Αύγουστος 2022 13:52

ΤΕΝΙΣ - ΟΑΚ: Για δεύτερη χρονιά η Καλαμάτα φιλοξενεί το Πανελλήνιο OPEN Πρωτάθλημα Ανδρών (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Ενα σπουδαίο τουρνουά Τένις θα φιλοξενήσει από σήμερα και για πέντε ημέρες η πόλη της Καλαμάτας...

Πρόκειται για το Πανελλήνιο OPEN Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης Ανδρών (μονό και διπλό) που ξεκινά σήμερα στα γήπεδα της Τέντας και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου.

Διοργανωτής είναι ο Ομιλος Αντισφαίρισης Καλαμάτας, ενώ το πρωτάθλημα τελεί υπό την του δήμου Καλαμάτας και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που διεξάγεται στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα το Πανελλήνιο OPEN πρωτάθλημα, το οποίο θα είναι βαθμολογούμενο (οι βαθμοί θα υπολογίζονται για την πανελλήνια κατάταξη), ενώ θα υπάρχουν και χρηματικά έπαθλα ακόμη και πάνω από 2.000 ευρώ.

Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε χθες στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΟΑΚ στον Κορδία (Δυτ. Παραλίας Καλαμάτας) ο πρόεδρος του ομίλου Γιώργος Μακρής απεύθυνε κάλεσμα στο κοινό της πόλης να παρακολουθήσει τους αγώνες, μιας και θα συμμετάσχουν τενίστες υψηλού επιπέδου.

Επισήμανε ακόμη πως η διεξαγωγή αυτού του πρωταθλήματος καθιερώνει την πόλη ως ένα τουριστικό αθλητικό προορισμό, μιας και αρκετοί θα είναι οι επισκέπτες που θα βρεθούν αυτό το πενταήμερο στην πόλη της Καλαμάτας για να δουν τους αγώνες.

Ακόμη ο κ. Μακρής αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση των εργασιών στα γήπεδα της Τέντας που προχώρησε η προηγούμενη διοίκηση του συλλόγου και σε αυτά που έγιναν στα γήπεδα του Κορδία (αλλαγή περίφραξης, ενίσχυση των πυλώνων φωτισμού).

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πρωτάθλημα συμμετέχει και ο αθλητής και προπονητής του ΟΑΚ Παναγιώτης Καλογερόπουλος.

Το ξεκίνημα σήμερα θα περιλαμβάνει προκριματικούς αγώνες και από αύριο Πέμπτη θα ξεκινήσουν οι αγώνες στο κυρίως ταμπλό, ενώ η αυλαία θα πέσει την Κυριακή με τους τελικούς και τις απονομές.
Τέλος, να αναφέρουμε πως διευθυντής των αγώνων θα είναι ο Πάνος Σταυριανέας και επιδιαιτητής ο Δημήτρης Χαντζής.