Σάββατο, 03 Σεπτεμβρίου 2022 10:03

Επιστρέφει με πολλές δράσεις το “Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών”

Γράφτηκε από τον

 

Με σύνθημα “ Δώρισε την ευκαιρία για ζωή, γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών και κάνε τη λευχαιμία παρελθόν”, ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας διοργανώνει σήμερα και αύριο το “11ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών”, που περιλαμβάνει και τον κολυμβητικό μαραθώνιο Κορώνη – Καλαμάτα.

Το “Κύπελλο Δότη” επιστρέφει μετά από δύο χρόνια λόγω της πανδημίας, με σκοπό να στείλει το μήνυμα της σημασίας του εθελοντισμού όσον αφορά τη δωρεά μυελού των οστών, αλλά και αίματος.
Μάλιστα σήμερα και αύριο από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ, οι ιθύνοντες θα ενημερώνουν τον κόσμο για τη δωρεά μυελού των οστών, ενώ την Κυριακή από τις 10 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί αιμοδοσία.
Η διοργάνωση περιλαμβάνει και αθλητικές δράσεις, όπως ημερίδα ιστιοπλοΐας για παιδιά από 7 έως 10 ετών, και ιστιοπλοΐα για αθλητές ΑμεΑ (με ειδικά διαμορφωμένα νεότευκτα σκάφη, για άτομα με κινητικά προβλήματα). Ετσι στο λιμάνι της Καλαμάτας θα βρεθεί ο προπονητής Μάνος Καραμάνης και οι αθλητές Στράτος Αχλάτης και Ειρήνη Κουρούβανη.
Ακόμη θα διεξαχθεί αγώνας δρόμου 5 χλμ. στην παραλιακή ζώνη (κατά μήκος του νότιου κυματοθραύστη του λιμένος) που θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου (θα γίνει και παιδικός αγώνας), ενώ θα πραγματοποιηθεί και κολυμβητική επίδειξη στην προκυμαία του λιμανιού. Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Καλαμάτας και συμμετέχουν ακόμη το Κέντρο εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, το Ultra ocean man Club, ο Σύλλογος Φλόγα, ο Σύλλογος Ξαναρχί-ΖΩ, το Γ.Ν. Μεσσηνίας – Τμήμα Αιμοδοσίας και ΔΙΕΚ Νοσηλευτικής, Βιβλιοταξιδευουμε, PHAOS.

Σήμερα ο Κολυμβητικός Μαραθώνιος

Με τη συμμετοχή 7 υπεραθλητών θα διεξαχθεί για 34η χρονιά ο κολυμβητικός μαραθώνιος 30χλμ. Κορώνη – Καλαμάτα. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 7 το πρωί του Σαββάτου από την Κορώνη, με τερματισμό στην Καλαμάτα. Να σημειωθεί ότι ο ιστορικός μαραθώνιος που διοργανώνει πάνω από τρεις δεκαετίες ο ΝΟΚ, έχει συμπεριληφθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία στους 100 καλύτερους του κόσμου, γεγονός που αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για την πόλη της Καλαμάτας.