Σάββατο, 17 Σεπτέμβριος 2022 14:34

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ - ΕΥΚΛΗΣ: Ασημένια μετάλλια για Πολυπαθέλλη και Λυριντζή στη Χαλκίδα

Γράφτηκε από τον
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ - ΕΥΚΛΗΣ: Ασημένια μετάλλια για Πολυπαθέλλη και Λυριντζή στη Χαλκίδα

Με ασημένια μετάλλια επέστρεψαν από τη Χαλκίδα οι Γιώργος Πολυπαθέλλης και Φίλιππος Λυριντζής.

Οι δύο ποδηλάτες του Ευκλή κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στον αγώνα της Ατομικής Χρονομέτρησης που έγινε το Σάββατο, ενώ την Κυριακή διεξήχθη το Granfondo (105,5 χλμ). Ο Ευκλής συμμετείχε συνολικά με τέσσερις ποδηλάτες (Γκουλούσης και Ρήγας οι άλλοι δύο) που προσπάθησαν για το καλύτερο, παρά την υπερβολική ζέστη. Ο Γιώργος Πολυπαθέλλης έλαβε μέρος και στους δύο αγώνες.

Το Σάββατο στην αγαπημένη του Ατομική Χρονομέτρηση, πήρε τη 2η θέση στην κατηγορία Μάστερ Β1΄.
Την Κυριακή ξεκίνησε ορεξάτος και μπήκε στο ξεκόλλημα του αγώνα από την αρχή. Παρέμεινε στο ξεκόλλημα για 65 χλμ., μέχρι που πιάστηκε από το κύριο γκρουπ των αθλητών στις πρώτες ανηφόρες τερματίζοντας στην 25η θέση της γενικής κατάταξης. Ο Φίλιππος Λυριντζής κινήθηκε από την αρχή μέσα στο κυρίως γκρουπ των πρωτοπόρων του αγώνα μέχρι τα τελευταία 500 μέτρα. Δυστυχώς μία κράμπα τον κράτησε πίσω στα τελευταία αυτά μέτρα, όπου έχασε την ευκαιρία για ακόμη μία πρωτιά. Παρ΄ όλα αυτά τερμάτισε στην 2η θέση της ηλικιακής κατηγορίας, 30-34 ετών και στην 6η της γενικής κατάταξης.
Οι Μπάμπης Γκουλούσης και Νίκος Ρήγας ξεκίνησαν πολύ δυνατά τον αγώνα αλλά η ζέστη τους ανάγκασε να παλεύουν ήδη από το 65ο χλμ. με τις κράμπες, με αποτέλεσμα να χάνουν και να ξαναβρίσκουν επαφή με το γκρουπ των αθλητών, που προπορεύονταν, τερματίζοντας τελικά λίγο πιο πίσω από τον συναθλητή τους Πολυπαθέλλη.
Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση των αθλητών του Ευκλή το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μάστερς, στις 24-25 Σεπτεμβρίου.