Κυριακή, 18 Σεπτέμβριος 2022 19:18

Οταν ο Φέντερερ έπαιξε στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
Οταν ο Φέντερερ έπαιξε στην Καλαμάτα

Ο Ρότζερ Φέντερερ ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη την αποχώρηση του από την ενεργό δράση σε ηλικία 41 ετών, ύστερα από μία τεράστια καριέρα και πολλούς τίτλους.

Πόσοι όμως γνωρίζουν πως ο Ελβετός τενίστας είχε αγωνιστεί σε τουρνουά του Ομιλου Αντισφαίρισης Καλαμάτας στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα το μακρινό 1998;

Ας δούμε το ρεπορτάζ του kathimerini.gr:
"Ο σούπερ σταρ του τένις, το 1998, έπαιξε στην πόλη της Μεσσηνίας και, μάλιστα, έχασε.

Ρότζερ Φέντερερ: Μία ζωή μέσα στα κορτ. Δεκάδες επιτυχίες σε τουρνουά σε όλο τον κόσμο και χιλιάδες χιλιόμετρα στο βιογραφικό του. Ενας από τους αθλητικούς σταθμούς της καριέρας του ήταν και η Καλαμάτα. Ο σούπερ σταρ του τένις, το 1998, έπαιξε στην πόλη της Μεσσηνίας και, μάλιστα, έχασε.

Το ημερολόγιο έγραφε 23 Μαρτίου 1998. Η ζωή στην Καλαμάτα έχει αρχίσει να βρίσκει τον κανονικό της ρυθμό ύστερα από τον καταστροφικό σεισμό του 1986. Στο πλαίσιο αυτής της επιστροφής στην… κανονικότητα είναι και η διοργάνωση αγώνων τένις (Futures) από τον τοπικό όμιλο. Μάλιστα, η διοργάνωση συνέπιπτε και με τις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης από τον οθωμανικό ζυγό.

Το φύλλο αγώνα

Από τις 23 μέχρι και τις 29 Μαρτίου τα γήπεδα της μεσσηνιακής πόλης, στην «Τέντα», είχαν γεμίσει από δεκάδες τενίστες αλλά και φίλους του αθλήματος. Ανάμεσα στους νέους αθλητές βρισκόταν και ο Ρότζερ Φέντερερ. Ο μετέπειτα «πρίγκιπας» του παγκόσμιου τένις ήταν 17 ετών και το Futures των 10.000 δολαρίων της Καλαμάτας υπήρξε ένα από τα πρώτα επαγγελματικά τουρνουά της καριέρας του. Βρισκόταν στην 11η θέση του ταμπλό και ο πρώτος του αγώνας του στέφθηκε με επιτυχία. Επικράτησε του Βρετανού Νιλ Γετς με 6-1, 7-6 αλλά στον επόμενο γύρο ηττήθηκε από τον Σουηδό Γιόχαν Λάντσμπεργκ με 7-6, 6-1 και αποκλείστηκε από τη διοργάνωση.

Η… τενιστική σχέση του Ρότζερ Φέντερερ με την Ελλάδα, όμως, άρχισε δύο χρόνια νωρίτερα. Το 1996, στον Σαν Μινιάτο ο μετέπειτα «σούπερ σταρ» είχε ηττηθεί από τον Έλληνα Σέργιο Παπαδόπουλο με 2-6, 5-7".