Τετάρτη, 21 Σεπτέμβριος 2022 12:19

Στις 8 Οκτωβρίου ο 5ος ημιμαραθώνιος Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Στις 8 Οκτωβρίου ο 5ος ημιμαραθώνιος Καλαμάτας

Μετά από τρία χρόνια θα διεξαχθεί ξανά φέτος ο ημιμαραθώνιος δρόμος Καλαμάτας 21 χλμ, με διοργανωτές τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας και τον Δήμο Καλαμάτας.

Πρόκειται για τον 5ο ημιμαραθώνιο Καλαμάτας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, με έναρξη στις 5 το απόγευμα και τερματισμό την προκυμαία του λιμένα Καλαμάτας. Παράλληλα θα διεξαχθούν και αγώνες 5 χλμ. και σκυταλοδρομία 2×10,5χλμ.

Πιστοποίηση διαδρομής από την ΙΑΑF – AIMS

Γι’ αυτό το λόγο βρέθηκε στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα το διήμερο 18-19 Σεπτεμβρίου ο επίσημος μετρητής της ΙΑΑF – AIMS στην Ελλάδα, Γεώργιος Δούσης, για να υπάρξει μέτρηση – πιστοποίηση της διαδρομής του 5ου ημιμαραθωνίου, όπως και για τον αγώνα της πόλης, των 10 χιλιομέτρων, την άνοιξη του 2023.
Κατά τη διαδικασία της μέτρησης, παραβρέθηκαν εκ μέρους των διοργανωτών, μέλη του ΣΔΥΜ, ενώ ενημέρωση τόσο για τη διαδικασία της πιστοποίησης όσο και για τον προγραμματισμό των αγώνων, έλαβε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.
Τα αποτελέσματα της μέτρησης θα ανακοινωθούν και θα διαβιβαστούν στην IAAF-AIMS, στον ΣΕΓΑΣ και στην ΕΟΣΛΜΑ-Υ, καθώς επίσης στους διοργανωτές, Σ.Δ.Υ. Μεσσηνίας και Δήμο Καλαμάτας.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από τα μέλη του ΣΔΥΜ, με την ενέργεια αυτή εξασφαλίζεται η ακριβής μέτρηση των διαδρομών, η πιστοποίηση των διαδρομών για τους αθλητές και η επίσημη αναγνώριση των χρόνων καθενός αθλητή. Κριτήρια για τα ανωτέρω είναι οι υψομετρικές αλλαγές (δεν μπορεί να πέφτει κάτω από 1 μ. ανά χιλιόμετρο από την αρχή ως το τέλος), απόσταση αφετηρίας τερματισμού, (πρέπει να μην είναι μεγαλύτερη από το 50% της συνολικής διαδρομής) και η ύπαρξη μόνιμης διαδρομής για τους αγώνες.
Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες για τον ημιμαραθώνιο Καλαμάτας
και τους παράλληλους αγώνες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται στην ιστοσελίδα sdym.gr.

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ