Τρίτη, 16 Σεπτέμβριος 2014 21:10

Η Καλαμάτα υποδέχεται το Σαββατοκύριακο τους Ολυμπιονίκες του 2004

Γράφτηκε από τον

Σπουδαίους αθλητές που διακρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά οι Καλαματιανοί το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Ο λόγος είναι οι σπουδαίες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών και αφορμή δόθηκε από τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.
Την εκδήλωση στηρίζουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Καλαμάτας και το ξενοδοχείο Elite City Resort που θα φιλοξενηθούν όλες οι αθλητικές εκδηλώσεις. Την Τρίτη δόθηκε από τους διοργανωτές η συνέντευξη τύπου, στην οποία μίλησαν ο διευθυντής του Elite Νίκος Μαλαπέτσας, η πρόεδρος του Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη, η γενική γραμματέας του ΣΕΟ Βούλα Ζυγούρη και ο αντιπρόεδρος του αθλητικού φορέα του Δήμου Καλαμάτας Γιάννης Μπάκας.
Ο κ. Μαλαπέτσας ανέφερε πως το Elite City Resort προσπαθεί να δημιουργήσει μια εστία πολιτισμού και αθλητισμού, μέσω της έκθεσης που φιλοξενεί με τίτλο "Κειμήλια Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων"  και την οποία έχουν επισκεφτεί πάνω από 6000 κόσμος.
Ακόμη μίλησε για τα οφέλη που θα έχει η πόλη από τον αθλοτουρισμό και ανέφερε τους Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιους πρωταθλητές που έκαναν προετοιμασία στην Καλαμάτα. Κλείνοντας σημείωσε πως η Καλαμάτα μέσω του Μεσσηνιακού έχει βοηθήσει στην αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, που ήταν από τα ενεργά σωματεία της εποχής.

Επιδείξεις, ημερίδα και βραβεύσεις

Στη συνέχεια οι κυρίες Κοζομπόλη και Ζυγούρη αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων... Το Σάββατο στις 5 μ.μ. θα γίνει επίδειξη Ολυμπιακών Αθλημάτων (Τοξοβολία, Τζούντο, Μπάντμιντον, Ρυθμική Γυμναστική) από Ολυμπιονίκες και στις οποίες θα μπορούν να συμμετάσχουν και μικρά παιδιά.
Στις 6.30 μ.μ. θα διοργανωθεί η Ημερίδα “2004-2014, 10 χρόνια μετά. Εμπειρίες και Δράσεις του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών”, κατά την οποία Έλληνες Ολυμπιονίκες και άλλοι επιφανείς άνθρωποι του αθλητισμού, θα αναπτύξουν σκέψεις, απόψεις και προτάσεις στις 3 ενότητες που έχουν προγραμματιστεί.
1η Ενότητα: Ανασκόπηση 2004.
2η Ενότητα: Η Ολυμπιακή Κληρονομιά. Διαπιστώσεις και Προτάσεις.
3η Ενότητα: Δράσεις Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών για την Προαγωγή του Αθλητισμού, της Παιδείας και της Υγείας.
Μετά την ημερίδα οι Ολυμπιονίκες θα ξεναγήσουν τους ενδιαφερόμενους στην Έκθεση “ Κειμήλια Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων” που λειτουργεί εδώ και ενάμιση χρόνο σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες του Elite City Resort, με Ολυμπιακά ενθυμήματα του συλλέκτη Τάσου Παπαδόπουλου.
Την Κυριακή στις 11 το πρωί στα πλαίσια της συνέχειας της Ενημερωτικής Εκστρατείας για την Ασφαλή Κολύμβηση και την εξάλειψη των πνιγμών, οι Ολυμπιονίκες θα πραγματοποιήσουν στην πισίνα του Elite, επίδειξη και τεχνικές για ασφαλή κολύμβηση, καθώς και επίδειξη καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης.
Ο κ. Μπάκας που μίλησε τελευταίος είπε πως είναι ευθύνη του Δήμου Καλαμάτας, αλλά και τις πολιτείας να αναδείξουν και να αναβαθμίσουν τους αθλητικούς χώρους της πόλης, και η εκδήλωση του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση.
Αξίζει να σημειωθεί πως στο περιθώριο των εκδηλώσεων θα τιμηθούν Καλαματιανοί αθλητές… Ο Γιώργος Λαζαρίδης, αθλητής του Τένις με αμαξίδιο που συμμετείχε στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνο το 2010 και την πρωταθλήτρια της κολύμβησης και μέλος της Εθνικής ομάδας Βασιλική Μπάκα, ενώ γίνονται προσπάθειες να δώσει το "παρών" και να τιμηθεί και ο πρωταθλητής του μήκους Λούης Τσάτουμας.

Ποιοι Ολυμπιονίκες
θα παραβρεθούν

Αξίζει να αναφέρουμε τα πρόσωπα που θα δώσουν το "παρών" στις εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου: Η κα Φάνη Πάλλη Πετραλιά που ήταν Υφυπουργός Αθλητισμού το 2004, ο δημοσιογράφος κ. Τσώνης, ο κ. Καλυβιώτης που ήταν στους εθελοντές. Ο Πύρρος Δήμας, εφόσον οι υποχρεώσεις του το επιτρέψουν και ακόμη οι Εύη Μωραϊτίδου, Θωμάς Μπίμης, Βούλα Κοζομπόλη, Κάτια Ζυγούλη, κα Αυλωνίτου παλιά πρωταθλήτρια της κολύμβησης και βουλευτής, η κα Ουδατζή, διευθύντρια του Ολυμπιακού μουσείου Θεσσαλονίκης, η Αθανασία Τσουμελέκα χρυσή Ολυμπιονίκης στο βάδην, ο πρωταθλητής του στίβου Περικλής Ιακωβάκης, η Τατιάνα Καβαδία, Ολυμπιονίκης του μπάσκετ, η Έφη Παπαβασιλοπούλου Ολυμπιονίκης στις καταδύσεις, η Υποδιευθύντρια του Διεθνούς Ιδρύματος Ολυμπιακής Εκεχειρίας Ντόρα Πάλλη, η κα Καραγιαννοπούλου Ολυμπιονίκης του τζούντο, η κα Βαβάτση Ολυμπιονίκης της τοξοβολίας και η κα Μορφούλα Ντόνα, Ολυμπιονίκης της ρυθμικής.
Επίσης έχει προσκληθεί και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός.