Τετάρτη, 17 Σεπτέμβριος 2014 12:20

Ρίο 2016: Φθηνότερα τα εισιτήρια απ΄ ό,τι στο Λονδίνο

Γράφτηκε από τον

Κάτι λιγότερο από δύο χρόνια απομένουν για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο Ντε Ζανέιρο και σήμερα οι διοργανωτές, ανακοίνωσαν τις τιμές για τα εισιτήρια του κορυφαίου αθλητικού ραντεβού του πλανήτη.

Οσοι λοιπόν αποκτήσουν ένα από τα 7,5 εκατομμύρια «μαγικά χαρτάκια», θα διαπιστώσουν ότι οι τιμές τους είναι αισθητά μειωμένες σε σχέση με τα αντίστοιχα, που ίσχυσαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το 2012.

Ειδικότερα, το ακριβότερο εισιτήριο για την τελετή έναρξης στην διοργάνωση του Ρίο, κοστίζει 1.600 ευρώ, έναντι 2.530 ευρώ που πλήρωσαν οι «εκλεκτοί» για μία θέση στο Ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου. Στην διοργάνωση της Βραζιλίας, το φθηνότερο εισιτήριο κοστίζει 14 ευρώ (για τα προκριματικά του ποδοσφαίρου, της πάλης ή της ιστιοπλοϊας), ενώ όποιος θελήσει να παρακολουθήσει διά ζώσης και από καλή θέση, τον Γιουσέιν Μπολτ στον τελικό των 100 μέτρων, θα πρέπει να πληρώσει 420 ευρώ, έναντι 900 ευρώ που δαπάνησαν όσοι είδαν τον Τζαμαϊκανό πρωταθλητή των δρόμων ταχύτητας, να κατακτά την κούρσα της «μίας ανάσας» στη βρετανική πρωτεύουσα.

Οσον αφορά τον τελικό του τένις, τα «καλά» εισιτήρια στοιχίζουν 245 ευρώ, ενώ για την τελετή λήξης κοστίζουν έως 1.050 ευρώ.

Τα εισιτήρια θα τεθούν στην διάθεση του κοινού εντός του 2015, ενώ υπενθυμίζεται ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο θα διαρκέσουν από τις 5 μέχρι τις 21 Αυγούστου 2016.

ΑΠΕ-ΜΠΕ