Πέμπτη, 06 Οκτώβριος 2022 09:48

Επιστρέφει δυναμικά ο Ημιμαραθώνιος Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Επιστρέφει δυναμικά ο Ημιμαραθώνιος Καλαμάτας (βίντεο)

 

Ρεκόρ συμμετοχών αναμένεται στον 5ο Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας, που δεν διεξήχθη τα δύο προηγούμενα χρόνια λόγω της πανδημίας. Το ραντεβού έχει δοθεί για αυτό το Σάββατο στις 5 το απόγευμα στο κεντρικό προλιμένα.

 


Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδρομή είναι πιστοποιημένη από την παγκόσμια ομοσπονδία, ενώ
φέτος για πρώτη φορά θα γίνουν αγώνες σκυταλοδρομίας, αλλά και παιδικός αγώνας 1.000 μέτρων. Τους αγώνες διοργανώνουν ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας και ο Δήμος Καλαμάτας. Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, τόνισε ότι η πόλη είναι έτοιμη να υποδεχτεί εκατοντάδες αθλητές.
“Στηρίζουμε τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, καθώς προβάλουν την πόλη και ενισχύουν τον αθλητικό τουρισμό. Εχουμε εξαιρετική συνεργασία με τον ΣΔΥΜ που αποτελεί εγγύηση για την επιτυχία του αγώνα, καθώς έχει μεγάλη εμπειρία.”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βασιλόπουλος.
Ο πρόεδρος του ΣΔΥΜ Χρήστος Μπένος στάθηκε στο γεγονός ότι: “Η διαδρομή είναι πιστοποιημένη, όπως και αυτή του αγώνα των 10 χιλιομέτρων που κάνουμε τον Απρίλιο. Αυτό σημαίνει ότι μπαίνει στο διεθνές καλεντάρι και οποιοδήποτε ρεκόρ σημειωθεί, θα είναι αναγνωρισμένο από την παγκόσμια ομοσπονδία. Είναι επίτευγμα για εμάς, αλλά και για το Δήμο, τον οποίο ευχαριστούμε για τη βοήθεια.
Σε σχέση με τον πρώτο αγώνα έχουμε ρεκόρ εγγραφών, και αναμένεται ρεκόρ συμμετοχών. Για πρώτη φορά θα έχουμε σκυταλοδρομίες και την εναλλακτική διαδρομή των 1.000 μέτρων”. Ο Χρήστος Μπένος ζήτησε ακόμα κατανόηση από τους επαγγελματίες στο παραλιακό μέτωπο την ημέρα του αγώνα. Ο γραμματέας του ΣΔΥΜ Θύμιο0ς Αλεξόπουλος σημείωσε ότι είναι ένα γεγονός που θα προβάλει την πόλη και πως ο σύλλογος έχει μεριμνήσει για την ασφάλεια του Ημιμαραθώνιου (21, 1 χιλιόμετρα), που θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου, όπως και η σκυταλοδρομία (2Χ10, 5 χιλιόμετρα). Ο αγώνας των πέντε χιλιομέτρων θα αρχίσει στις 5.10 και εν συνεχεία θα διεξαχθεί ο παιδικός αγώνας του ενός χιλιομέτρου. Να σημειωθεί οι αγώνες γίνονται με την υποστήριξη του Συλλόγου ΞΑΝΑΡΧΙ-ΖΩ, του Τμήματος Εθελοντών Νοσηλευτών ΕΕΣ, του Σώματος Σαμαρειτών Διασωστών ΕΕΣ, του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας, του ΚΕΘΕΑ Κύτταρο, πολιτιστικών συλλόγων και εθελοντικών ομάδων.