Σάββατο, 08 Οκτώβριος 2022 10:55

Σήμερα ο Ημιμαραθώνιος Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Σήμερα ο Ημιμαραθώνιος Καλαμάτας

Η ώρα για τον 5ο Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας έφθασε, καθώς σήμερα στις 5 το απόγευμα θα δοθεί η εκκίνηση του αγώνα των 21,1 χιλιομέτρων από το κεντρικό προλιμένα της πόλης.

Παράλληλα θα διεξαχθεί αγώνας σκυταλοδρομίας (2Χ10, 5 χιλιόμετρα), ενώ στις 5.10 μ.μ. θα ξεκινήσει η διαδρομή των πέντε χιλιομέτρων και στη συνέχεια ο παιδικός αγώνας του ενός χιλιομέτρου. Τους αγώνες διοργανώνουν ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας και ο Δήμος Καλαμάτας. με την υποστήριξη του Συλλόγου ΞΑΝΑΡΧΙ-ΖΩ, του Τμήματος Εθελοντών Νοσηλευτών ΕΕΣ, του Σώματος Σαμαρειτών Διασωστών ΕΕΣ, του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας, του ΚΕΘΕΑ Κύτταρο, πολιτιστικών συλλόγων και εθελοντικών ομάδων.
Να σημειωθεί ότι η διαδρομή είναι πιστοποιημένη από την παγκόσμια ομοσπονδία, που σημαίνει ότι κάθε ρεκόρ θα αναγνωρίζεται. Και μιας και αναφερθήκαμε σε ρεκόρ, εκτιμάται ότι στον φετινό Ημιμαραθώνιο θα σημειωθεί ρεκόρ συμμετοχών. Οι απονομές στους νικητές θα γίνουν στις 8 το βράδυ, Οσον αφορά τη διαδρομή, οι δρομείς αρχικά θα κινηθούν ανατολικά μέσω της παραλιακής οδού Ναυαρίνου με κατεύθυνση προς το ξενοδοχείο “Elite”, όπου θα γίνει αναστροφή. Επιστρέφοντας από την οδό Ναυαρίνου, Πανελλήνιο (Ναυαρίνου και Ακρίτα) θα διέλθουν από το χώρο εκκίνησης (τερματισμός 5χλμ) και στη συνέχεια από το λιμάνι- Λιμεναρχείο, και θα συνεχίσουν μέσω της μαρίνας προς τον Κορδία και τη Δυτική Παραλία. Θα διέλθουν από τις εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας και θα κάνουν αναστροφή. Στη συνέχεια και επιστρέφοντας από την ίδια διαδρομή ,μετά τη μαρίνα, πορεία στο χιλιόμετρο (φάρο) και θα επιστρέψουν στο σημείο εκκίνησης.