Τετάρτη, 26 Οκτώβριος 2022 13:51

ΤΕΝΙΣ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ: Με 32 αθλητές και αθλήτριες το “5ο Ancient Messene Open”

Γράφτηκε από τον

 

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη του τουρνουά τένις με αμαξίδιο με την επωνυμία “5ο Ancient Messene Open” που θα πραγματοποιηθεί από 3-6 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Buca Beach Resort στην παραλία της Ανάληψης.

Πρόκειται για το μοναδικό διεθνές τουρνουά τένις με αμαξίδιο που διεξάγεται στην Ελλάδα και το οποίο έχει εμπνευστεί ο πρωταθλητής του τένις με αμαξίδιο Γιώργος Λαζαρίδης.
Οι συμμετοχές έκλεισαν πριν λίγες ημέρες και στα σύγχρονα γηπεδάκια θα βρεθούν 32 άνδρες και γυναίκες.
Οι αθλητές και οι αθλήτριες είναι από δέκα χώρες και συγκεκριμένα από την Ελλάδα, την Πολωνία, την Σουηδία, την Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Βουλγαρία, την Ελβετία, το Μαρόκο και το Ισραήλ.
Ο αριθμός των ανθρώπων που θα βρεθούν στην παραλία της Ανάληψης για τέσσερις ημέρες θα είναι σαφώς μεγαλύτερος, μιας και θα υπάρχουν συνοδοί και προπονητές των αθλητών.
Στους αγώνες θα λάβουν μέρος και έξι Ελληνες αθλητές, με τον σύλλογο ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ να έχει δυναμική παρουσία με τους Γιώργο Λαζαρίδη, Αντώνη Στεφανούρη και Ντίνο Διαλεκτόπουλο.

Στις 3 Νοεμβρίου ξεκινούν οι αγώνες

Οι αφίξεις των πρώτων αθλητών θα γίνουν την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου και την Πέμπτη το πρωί θα ξεκινήσουν οι αγώνες, ενώ το Σαββατοκύριακο έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν οι τελικοί σε μονό και διπλό.
Το φινάλε θα πέσει το πρωί της Κυριακής με τον τελικό στο μονό των ανδρών.
Οι διοργανωτές θα δώσουν συνέντευξη τύπου την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου στις 10.30 το πρωί στο Δημαρχείο Μεσσήνης, όπου θα αναφερθούν λεπτομερώς στην σπουδαία αυτή αθλητική διοργάνωση, που μεταξύ άλλων τονώνει και τον αθλοτουρισμό.

Σε τουρνουά στο Ισραήλ ο Λαζαρίδης

Από εκεί και πέρα ο Γιώργος Λαζαρίδης αναχώρησε χθες για το Ισραήλ, όπου θα συμμετάσχει από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή σε τουρνουά τένις με αμαξίδιο στο Τελ Αβίβ. Σκοπός του καλαματιανού τενίστα είναι μία καλή παρουσία σε μονό και διπλό, προκειμένου να ανέβει θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη.