Σάββατο, 20 Σεπτέμβριος 2014 09:38

Η Καλαμάτα υποδέχεται τους Ολυμπιονίκες του 2004

Γράφτηκε από τον
Η Καλαμάτα υποδέχεται τους Ολυμπιονίκες του 2004

Τους αθλητές που διακρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά οι Καλαματιανοί σήμερα και αύριο.

Ο λόγος είναι οι σπουδαίες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών και αφορμή δόθηκε από τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.
Την εκδήλωση στηρίζουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Καλαμάτας και το ξενοδοχείο Elite City Resort που θα φιλοξενηθούν όλες οι αθλητικές εκδηλώσεις.
Σήμερα στις 5 μ.μ. θα γίνει επίδειξη Ολυμπιακών Αθλημάτων (Τοξοβολία, Τζούντο, Μπάντμιντον, Ρυθμική Γυμναστική) από Ολυμπιονίκες και στις οποίες θα μπορούν να συμμετάσχουν και μικρά παιδιά.
Στις 6.30 μ.μ. θα διοργανωθεί η Ημερίδα “2004-2014, 10 χρόνια μετά. Εμπειρίες και Δράσεις του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών”, κατά την οποία Έλληνες Ολυμπιονίκες και άλλοι επιφανείς άνθρωποι του αθλητισμού, θα αναπτύξουν σκέψεις, απόψεις και προτάσεις στις 3 ενότητες που έχουν προγραμματιστεί.
1η Ενότητα: Ανασκόπηση 2004.
2η Ενότητα: Η Ολυμπιακή Κληρονομιά. Διαπιστώσεις και Προτάσεις.
3η Ενότητα: Δράσεις Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών για την Προαγωγή του Αθλητισμού, της Παιδείας και της Υγείας.
Μετά την ημερίδα οι Ολυμπιονίκες θα ξεναγήσουν τους ενδιαφερόμενους στην Έκθεση “ Κειμήλια Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων” που λειτουργεί εδώ και ενάμιση χρόνο σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες του Elite City Resort, με Ολυμπιακά ενθυμήματα του συλλέκτη Τάσου Παπαδόπουλου.
Την Κυριακή στις 11 το πρωί στα πλαίσια της συνέχειας της Ενημερωτικής Εκστρατείας για την Ασφαλή Κολύμβηση και την εξάλειψη των πνιγμών, οι Ολυμπιονίκες θα πραγματοποιήσουν στην πισίνα του Elite, επίδειξη και τεχνικές για ασφαλή κολύμβηση, καθώς και επίδειξη καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης.
Αξίζει να σημειωθεί πως στο περιθώριο των εκδηλώσεων θα τιμηθούν Καλαματιανοί αθλητές… Ο Γιώργος Λαζαρίδης, αθλητής του Τένις με αμαξίδιο που συμμετείχε στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνο το 2010 και την πρωταθλήτρια της κολύμβησης και μέλος της Εθνικής ομάδας Βασιλική Μπάκα και ενδεχομένως ο πρωταθλητής του μήκους Λούης Τσάτουμας.
Αξίζει να αναφέρουμε τα πρόσωπα που θα δώσουν το "παρών" στις εκδηλώσεις: Η κα Φάνη Πάλλη Πετραλιά που ήταν Υφυπουργός Αθλητισμού το 2004, ο δημοσιογράφος κ. Τσώνης, ο κ. Καλυβιώτης που ήταν στους εθελοντές. Ο Πύρρος Δήμας, εφόσον οι υποχρεώσεις του το επιτρέψουν και ακόμη οι Εύη Μωραϊτίδου, Θωμάς Μπίμης, Βούλα Κοζομπόλη, Κάτια Ζυγούλη, κα Αυλωνίτου παλιά πρωταθλήτρια της κολύμβησης και βουλευτής, η κα Ουδατζή, διευθύντρια του Ολυμπιακού μουσείου Θεσσαλονίκης, η Αθανασία Τσουμελέκα χρυσή Ολυμπιονίκης στο βάδην, ο πρωταθλητής του στίβου Περικλής Ιακωβάκης, η Τατιάνα Καβαδία, Ολυμπιονίκης του μπάσκετ, η Έφη Παπαβασιλοπούλου Ολυμπιονίκης στις καταδύσεις, η Υποδιευθύντρια του Διεθνούς Ιδρύματος Ολυμπιακής Εκεχειρίας Ντόρα Πάλλη, η κα Καραγιαννοπούλου Ολυμπιονίκης του τζούντο, η κα Βαβάτση Ολυμπιονίκης της τοξοβολίας και η κα Μορφούλα Ντόνα, Ολυμπιονίκης της ρυθμικής.