Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2022 14:42

ΙΣΤΙΟΠΛΟΐΑ: Επιτυχίες του Αίολου στον πανελλήνιο διασυλλογικό αγώνα στο Γύθειο

Γράφτηκε από τον
ΙΣΤΙΟΠΛΟΐΑ: Επιτυχίες του Αίολου στον πανελλήνιο διασυλλογικό αγώνα στο Γύθειο

 

Οι επιτυχίες συνεχίζονται για τον Ναυτικό Αθλητικό Σύλλογο Καλαμάτας “ Ο Αίολος” .

Αυτή τη φορά στον 22ο πανελλήνιο διασυλλογικό αγώνα “Γύθειο 2022” που έγινε 29 και 30 Οκτωβρίου στο Γύθειο με διοργανωτή τον Ναυτικό Ομιλο Λακωνίας και αφορούσε σκάφη Οptimist και ILCA 4. Ο καλαματιανός σύλλογος συμμετείχε με οχτώ σκάφη Οptimist και με 2 σκάφη ILCA 4 (Laser) και κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση στις τρεις κατηγορίες Οptimist, ενώ διακρίθηκε και στην έτερη κατηγορία.
Να σημειωθεί ότι ο αγώνας διεξήχθη με δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς ο δυνατός άνεμος δυσκόλεψε τους αθλητές.
Ο Αίολος έλαβε μέρος όπως προαναφέραμε με οχτώ σκάφη Οptimist με τους αθλητές Παναγιώτη - Στυλιανό Οικονομάκο, Δανάη Μανωλοπούλου, Παναγιώτη Μπούρα, Μάριο Νικόπουλο, Μάριο Κολιτσιδάκη, Μαρία Τρουπάκη, Τάσο Πουλόπουλο, Φοίβο Γεωργακόπουλο. Και με 2 σκάφη ILCA 4 (Laser) με τους αθλητές Γιώργο Οικονομόπουλο και Παναγιώτα Οικονομάκου ενώ την ομάδα καθοδήγησε τεχνικά ο προπονητής Παναγιώτης Κατσούλας. Αρχηγός της αποστολής ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Μανωλόπουλος και συνοδός ο πρόεδρος του συλλόγου. Χάρης Βγενής.
Στην κατηγορία των Optimist ο Aίολος επικράτησε ολοκληρωτικά κατακτώντας την 1η θέση και στις 3 κατηγορίες με νικητές τον Παναγιώτη - Στυλιανό Οικονομάκο (κατηγορία αγοριών) και στην κατηγορία αγοριών U13, ενώ πρώτη νικήτρια στην κατηγορία κοριτσιών αναδείχθηκε η Δανάη Μανωλοπούλου.
Στην κατηγορία ILCA 4, τρίτη νικήτρια αναδείχθηκε η Παναγιώτα Οικονομάκου.
Να σημειωθεί ότι το Σαββάτο αμέσως μετά το τέλος των ιστιοδρομιών στις εγκαταστάσεις του διοργανωτή συλλόγου πραγματοποιήθηκε γιορτή προς τιμή των φιλοξενουμένων αθλητών και συνοδών με απώτερο σκοπό την γνωριμία και δημιουργία φιλίας και σχέσεων μεταξύ των αθλητών και παραγόντων των συλλόγων. Η απονομή των επάθλων στους νικητές έγινε την Κυριακή, μετά το τέλος των αγώνων.