Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2022 17:07

ΤΕΝΙΣ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ: Κέρδισε τις εντυπώσεις το “5ο Ancient Messene Open” (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες του τένις με αμαξίδιο βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη Μεσσηνία, για το “5ο Ancient Messene Open”.

Το μοναδικό διεθνές τουρνουά τένις με αμαξίδιο στην Ελλάδα, που δεν είχε γίνει τα δύο προηγούμενα χρόνια λόγω της πανδημίας. Η διοργάνωση επέστρεψε όμως φέτος δυναμικά, καθώς συμμετείχαν 28 αθλητές και αθλήτριες από 12 χώρες. Η δράση ξεκίνησε την Πέμπτη στα εφτά συνολικά γήπεδα, που διαθέτει το ξενοδοχείο Buca Beach Resort στην παραλία της Ανάληψης και ολοκληρώθηκε το Σάββατο, αντί για την Κυριακή, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Ηταν ένα τετραήμερο γεμάτο τένις, με τους συμμετέχοντες να αποχωρούν με τις καλύτερες των εντυπώσεων από τη Μεσσηνία. Οι συμμετέχοντες είχαν μάλιστα την ευκαιρία να ξεναγηθούν το Σάββατο στην Αρχαία Μεσσήνη, ενώ επισκέφτηκαν ακόμα την πόλη της Καλαμάτας και της Μεσσήνης.
Πέρα από οργανωτική, το τουρνουά,είχε και αγωνιστική επιτυχία, καθώς ο πρωταθλητής του τένις με αμαξίδιο Γιώργος Λαζαρίδης που έχει εμπνευστεί τους αγώνες, κατέκτησε την πρώτη θέση στο διπλό με συμπαίκτη τον Ισπανό Φρατζέσκο Τουρ. Στα αξιοσημείωτα ότι για πρώτη φορά συμμετείχε και δεύτερος αθλητής από το ΔιαφοροΖΩ, ο Αντώνης Στεφανούρης. Συνολικά έλαβαν μέρος έξι Ελληνες.
Οι Γιώργος Λαζαρίδης, Αντώνης Στεφανούρης, Επαμεινώνδας Σταμάτης, Ραφαήλ Πατρωνίδης, Κωνσταντίνος Διαλεκτόπουλος και Αστέρης Γιαννούδης.

Τους αγώνες παρακολούθησε και ο προπονητής της εθνικής ομάδας τένις με αμαξίδιο Γιώργος Κόντος, καθώς και μαθητές από σχολεία που είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους αθλητές, που τους μετέφεραν τις εμπειρίες τους και πως αντιμετωπίζουν τη ζωή.
Αγωνιστικά, στον τελικό στο μονό ανδρών νικητής αναδείχθηκε ο Ισραηλινός Ανταμ Μπερτιτζέφσκι που νίκησε με 2-0 σετ τον Σουηδό Χάμπους Ολόφσον.
Στον τελικό στο διπλό ανδρών, οι Γιώργος Λαζαρίδης και Φραντζέσκο Τουρ, νίκησαν τον Γάλλο Νίκο Μπάντεμπεργκ και τον Σουηδό Ολοφσον με 2-0 σετ. Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Βουλγάρα Ζόγια Χαμπντάροβα, που κέρδισε την Γκαμπριέλα Μπούχλερ από την Ελβετία με 2-0 σετ. Τέλος στον τελικό δεύτερης ευκαιρίας, ο Γάλλος Νίκο Μπάντμπεργκ κέρδισε τον Πολώνό Κριστόφ Κοβαλέσκι με 2-0 σετ.