Παρασκευή, 18 Νοέμβριος 2022 12:08

ΠΑΜΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Α.Σ. ΚΑΡΑΤΕ: Επέστρεψε με 27 μετάλλια από το ΟΑΚΑ

Γράφτηκε από τον

Με 19 αθλητές και αθλήτριες έλαβε μέρος ο Παμμεσσηνιακός Α.Σ. Καράτε, στο” 1ο Athens Open Karate Cup “Acropolis”,που έγινε στο ΟΑΚΑ με τη συμμετοχή 900 αθλητών και αθλητριών από 58 συλλόγους της Ελλάδας και της Κύπρου.

Ο Παμμεσσηνιακός κατάφερε να διακριθεί, καθώς κατέκτησε 14 χρυσά, 5 ασημένια και 8 χάλκινα μετάλλια. Εκτός από τα 27 συνολικά μετάλλια, πήρε και την 5η θέση στη γενική κατάταξη, με το σύλλογο να αναφέρει για αυτές τις επιτυχίες τα εξής: “Σε συνδυασμό με την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Κύπελλο της Αμαλιάδας τον προηγούμενο μήνα, και τη συμμετοχή αθλητή μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τουρκίας με την Εθνική ομάδα της χώρας μας, διαφαίνεται για ακόμα μια φορά η μεθοδική και καλά οργανωμένη
προσπάθεια που καταβάλλουν όλοι στο σύλλογο εδώ και χρόνια και αποφέρει καρπούς”.
Αναλυτικά οι αθλητές που ανέβηκαν στο βάθρο και εντυπωσίασαν με την υψηλή τους τεχνική κατάρτιση είναι οι:
Σταυρούλα Παναγέα, Βασίλης Νινιός, Παναγιώτης Καρύδης, Δημήτρης Δημόπουλος και Γεώργιος Γεωργιλέας., πρώτη θέση στα Κάτα. Γιάννης Τσερπές και Κώστας Μπούχαλης, δεύτερη θέση στα Κάτα.
Μαρία Σπυροπούλου, Αντώνης Πατσαρίνος, Νικήτας Δημόπουλος, Γιώργος Καλτσίδης και Γιώργος Χριστόπουλος στους άνδρες, τρίτη θέση στα Κάτα.
Στο κούμιτε την πρώτη θέση κατέλαβαν: Άγγελος Μπάλλας (2 χρυσά στα +55 κιλά στην κατηγορία του 2009 και στην κατηγορία OPEN. Ηλίας Ηλιόπουλος ( 2 χρυσά στα +52 κιλά. στην κατηγορία του 2010 και στην κατηγορία OPEN). Κωνσταντίνα Κωνσταντοπούλου στα -37 κιλά στις κορασίδες του 2012. Μαρία Σπυροπούλου στα - 40 κιλά. στις κορασίδες του 2011. Νικήτας Δημόπουλος στα +45 κιλά. στην κατηγορία των παίδων του 2012. Αντώνης Πατσαρίνος στα -30 κιλά. στους παίδες του 2014 στην κατηγορία OPEN και Αναστάσιος Γεωργιλέας στα + κιλά. στους παίδες του 2012.
Την δεύτερη θέση στο κούμιτε πήραν οι: Αντώνhw Πατσαρίνος στα – 30 kil;a. στους pαίδες του 2014,. Nικήτας Δημόπουλος στα +45 kil;a των Παίδων του 2012 στην κατηγορία OPEN και ο Κωνσταντίνος Μπούχαλης στα -25 kil;a. στους pαίδες του 2014. Την τρίτη θέση στο κούμιτε κατέκτησαν οι : Γιώργος Καλτσίδης στα -47 κιλά στους παίδες του 2009. Γιωργος Γεωργιλέας στα +35 κιλά. στους παίδες του 2013 και ο Ιωάννης Τσερπές στα -35 κιλά. στην κατηγορία των παίδων του 2012.
Από εκεί και πέρα, οι αθλητές που έφθασαν κοντά στο μετάλλιο και στις λεπτομέρειες δεν το κατέκτησαν είναι οι: Αναστάσιος Χασανάκος που έπαιξε στην ανοικτή κατηγορία των Ανδρών,
Δημήτρης Λαπιώτης και Δημήτριος Σμυρνιός στους εφήβους. Οι αθλήτριες Αικατερίνη Τσίχλη και Νεκταρία Τσίχλη δεν κατάφεραν να συμμετέχουν στους αγώνες την τελευταία στιγμή λόγω ασθενείας.

Δηλώσεις προέδρου και προπονητών

Ο πρόεδρος του Παμμεσσηνιακού Αθλητικού Συλλόγου Αντώνης Γιουρτούμας δήλωσε για τις παραπάνω επιτυχίες: « Είμαι βαθύτατα χαρούμενος για τις επιτυχίες των αθλητών μας. Οι επιτυχίες που έρχονται όλα αυτά τα χρόνια, μόνο τυχαίο γεγονός δεν είναι , γι’ αυτό θέλω να απονείμω τα εύσημα στην προπονητική μας ομάδα, με τους Ευάγγελο και Ιωάννη Μπούρα να συνεχίζουν το έργο του ιδρυτή μας, Ευθύμιου Μπούρα, και να οδηγούν το σύλλογο μας με ήθος, αξιοπρέπεια και μαχητικότητα στη σύγχρονη εποχή. Επίσης θέλω να απονείμω τα εύσημα σε όλους τους αθλητές που αγωνίσθηκαν αλλά και στους γονείς αυτών των παιδιών που είναι άξιοι συμπαραστάτες στις προσπάθειες μας». Ο προπονητής του Παμμεσσηνιακού Α.Σ. και υπεύθυνος της Τεχνικής επιτροπής στο άθλημα του Καράτε στη Νότια Ελλάδα, Ευάγγελος Μπούρας υπογράμμισε τα εξής: «Είμαι χαρούμενος που καταφέρνουμε πάντα ως σύλλογος, μέσα από την ομαδική προσπάθεια που καταβάλλουμε, να ξεπερνάνε όλοι μας οι αθλητές κάθε φορά τον εαυτό τους και να ανεβαίνουνε ολοένα και περισσότερο επίπεδο, τόσο αγωνιστικό, όσο και πνευματικό. Με αποκορύφωμα να κατακτήσουμε την πρώτη θέση ανάμεσα σε 48 συλλόγους στους αγώνες της Αμαλιάδας και την 5η θέση ανάμεσα σε 58 από την Ελλάδα και Κύπρο στους αγώνες του ACROPOLIS. Ελπίζουμε σε ανάλογη συνέχεια στους προσεχείς αγώνες του Λουτρακίου στο τέλος Νοεμβρίου». Ο προπονητής του Παμμεσσηνιακού Α.Σ. Γιάννης Μπούρας σημείωσε τα ακόλουθα: « Θέλω να δώσω τα εύσημα στον διοργανωτή αυτού του τουρνουά που έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους αθλητές να δώσουν αρκετούς και ανταγωνιστικούς αγώνες, ο καθένας στην κατηγορία του, και να αποκομίσουν τεράστια οφέλη για την αγωνιστική τους πορεία. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση των αθλητών μας, που έβγαλαν σε πολύ μεγάλο βαθμό όσα τεχνικά και τακτικά στοιχεία δουλεύουμε στην προπόνηση. Όμως πέρα από τα μετάλλια και τις πρωτιές, αυτό που κρατώ περισσότερο είναι το ήθος και η αξιοπρέπεια, το ευ αγωνίζεσθε σε συνδυασμό με τη μαχητικότητα που επέδειξαν όλοι οι αθλητές μας και τους αξίζουν συγχαρητήρια».