Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2022 14:44

Ο Παμμεσσηνιακός 62 μετάλλια στο Πανελλήνιο Κύπελλο

Γράφτηκε από τον
Ο Παμμεσσηνιακός 62 μετάλλια στο Πανελλήνιο Κύπελλο

Με 50 αθλητές και αθλήτριες έλαβε μέρος ο Παμμεσσηνιακός Α.Σ. Καράτε στο Πανελλήνιο Κύπελλο έγχρωμων και μαύρων ζωνών “Karate Open Series” , που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Λουτράκι.

Ο μεσσηνιακός σύλλογος κατάφερε να ξεχωρίσει σε μια διοργάνωση, που έσπασε ρεκόρ συμμετοχών (2281 αθλητές από 157 συλλόγους), κατακτώντας 62 μετάλλια και την 6η θέση στη γενική κατάταξη. Συγκεκριμένα, πήρε 18 χρυσά, ισάριθμα αργυρά και 26 χάλκινα μετάλλια. Τα δύο από τα χρυσά μετάλλια που κατέκτησαν οι Δημήτρης Λαπιώτης στους έφηβους και ο Αναστάσιος Χασανάκος στους άνδρες από 18 έως 21 ετών, τους έδωσαν μάλιστα την πρόκριση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Καράτε, που θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο στην Κύπρο. Οι αγώνες έγιναν στο κλειστό γυμναστήριο “Γ. Γαλανόπουλος” του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε. Αναλυτικά οι αθλητές και αθλήτριες που ανέβηκαν στο βάθρο και εντυπωσίασαν με την υψηλή τους τεχνική κατάρτιση είναι:

Κάτα
Πρώτη θέση: Φαίδρα Ζαχαροπούλου, Σταυρούλα Παναγέα, Γιώργος Καλτσίδης, Ιωάννης Τσερπές, Δημήτρης Δημόπουλος, Παναγιώτης Καρύδης, Βασίλης Νινιός, Γιώργος Παπαγεωργίου, Σαράντος Ψυχογιόπουλος.
Δεύτερη θέση: Σοφία Μπάλλα, Μαριλένα Γεωργακοπούλου, Μαντώ Πεφάνη, Νεφέλη Ζαχαροπούλου, Λουκάς Μπάλλας, Σταύρος Κωνσταντόπουλος, Δημήτρης Παπαγεωργίου, Αναστάσιος Χριστάκης, Θεόδωρος Καλλιντέρης, Κωνσταντίνος Καλύβας, Νικήτας Δημόπουλος, Κωνσταντίνος Μπούχαλης, Δημήτρης Κάρτσωνας.
Τρίτη θέση: Αρχοντία Διονυσοπούλου, Αγάπη Κυριακοπούλου, Βασιλική Δημητροπούλου, Κωνσταντίνα Κωνσταντοπούλου, Μάρα Μιχοπούλου, Νικολέττα Χανδρινού, Νεκταρία Τσίχλη, Παναγιώτης Γιαννακόπουλος, Γιώργος Γεωργιλέας, Νίκος Δημητρακόπουλος, Αναστάσιος Γεωργιλέας, Σωκράτης Ζαχαρόγιαννης, Ιβάν Ντίμοβ, Ιωάννης Μάλαμας, Γιώργος Γεωργακόπουλος, Παναγιώτης Δημητρόπουλος, Κωνσταντίνος Καλλιντέρης , Αντώνης Πατσαρίνος , Γιώργος Χριστόπουλος.
Κούμιτε
Πρώτη θέση: Σοφία Μπάλλα, Μάρα Μιχοπούλου, Γιώργος Γεωργιλέας, Αντώνης Πατσαρίνος, Νικήτας Δημόπουλος, Αναστάσιος Γεωργιλέας, Αναστάσιος Χασανάκος, Δημήτρης Λαπιώτης , Γιώργος Καλτσίδης.
Δεύτερη θέση:Νεφέλη Ζαχαροπούλου, Κωνσταντίνα Κωνσταντοπούλου, Ηλίας Ηλιόπουλος, Άγγελος Μπάλλας, Ιωάννης Τσερπές.
Τρίτη θέση: Μαριλένα Γεωργακοπούλου, Νικολέττα Χανδρινού, Γιώργος Γεωργακόπουλος, Σωκράτης Ζαχαρόγιαννης, Παναγιώτης Δημητρόπουλος, Ιβάν Ντίμοβ, Κωνσταντίνος Μπούχαλης.

Δηλώσεις προέδρου και προπονητών
Ο πρόεδρος του Παμμεσσηνιακού Αθλητικού ΣυλλόγουΑντώνης Γιουρτούμας δήλωσε τα ακόλουθα: « Είμαι βαθύτατα χαρούμενος για τις επιτυχίες των αθλητών μας. Οι επιτυχίες που έρχονται όλα αυτά τα χρόνια, μόνο τυχαίο γεγονός δεν είναι , γι’ αυτό θέλω να απονείμω τα εύσημα στην προπονητική μας ομάδα, με τους Ιωάννη και Ευάγγελο Μπούρα να συνεχίζουν το έργο του ιδρυτή μας, Ευθύμιου Μπούρα, και να οδηγούν το σύλλογο μας με ήθος, αξιοπρέπεια, τεχνογνωσία και μαχητικότητα στη σύγχρονη εποχή. Επίσης θέλω να απονείμω τα εύσημα σε όλους τους αθλητές που αγωνίσθηκαν αλλά και στους γονείς αυτών των παιδιών που είναι άξιοι συμπαραστάτες στις προσπάθειες μας».
Ο προπονητής του Παμμεσσηνιακού Α.Σ. Ευάγγελος Μπούρας υπογράμμισε τα εξής: « Είμαι χαρούμενος που καταφέρνουμε πάντα ως σύλλογος, μέσα από την ομαδική προσπάθεια που καταβάλλουμε, να ξεπερνάνε όλοι μας οι αθλητές κάθε φορά τον εαυτό τους και να ανεβαίνουνε ολοένα και περισσότερο επίπεδο, τόσο αγωνιστικό, όσο και πνευματικό. Με αποκορύφωμα να κατακτήσουμε δύο πρωτιές που δίνουν πρόκριση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε που θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο στην Κύπρο».
Ο προπονητής του Παμμεσσηνιακού Α.Σ. Γιάννης Μπούρας σημείωσε τα ακόλουθα: « Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση των αθλητών μας, που έβγαλαν σε πολύ μεγάλο βαθμό όσα τεχνικά και τακτικά στοιχεία δουλεύουμε στην προπόνηση. Όμως πέρα από τα πολλά μετάλλια και τις πρωτιές, αυτό που κρατώ περισσότερο είναι το ήθος και η αξιοπρέπεια, το ευ αγωνίζεσθε σε συνδυασμό με τη μαχητικότητα που επέδειξαν όλοι οι αθλητές μας. Στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να είναι αξιοθαύμαστες προσωπικότητες στη συνέχεια της ζωής τους. Καθώς το σύνθημα μας είναι οι αθλητές μας να ξεπερνούν τον ίδιο τους τον εαυτό και να είναι πρωταθλητές της ζωής».