Τετάρτη, 24 Σεπτέμβριος 2014 18:12

ΣΤΙΒΟΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ: Σάρωσαν τα μετάλλια Δούσης και Μπέκος στο Βουκουρέστι

Γράφτηκε από τον

Στους 24ους Βαλκανικούς αγώνες στίβου βετεράνων που έγιναν 19 και 21 Σεπτεμβρίου στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας συμμετείχαν ως μέλη της Εθνικής Ελλάδας οι Παναγιώτης Δούσης και Αναστάσιος Μπέκος. Οι δύο Μεσσήνιοι σάρωσαν τα μετάλλια στη διοργάνωση, αφού κατέκτησαν 9 (4 χρυσά και 5 αργυρά).  Συνεχίζουν δηλαδή να κάνουν πρωταθλητισμό παρά το γεγονός ότι πέρασαν τα 80!. Το σώμα και το ταλέντο είναι αναμφισβήτητα μία σημαντική προϋπόθεση για να μπορέσει κάποιος να συνεχίσει να αθλείται σε μεγάλη ηλικία, αλλά εκείνο που μετράει πάνω απ’ όλα είναι η ψυχή.
Στον εν λόγ  αγώνα μάλιστα συμμετείχαν 1500 αθλητές και αθλήτριες από 13 χώρες.
Ο Π. Δούσης παρότι πρόσφατα πέρασε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, έκανε την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του κερδίζοντας 4 χρυσά μετάλλια στα 5 χλμ., 10 χλμ., 400 μ. 5 χλμ. βάδην, όπου ήταν νέο βαλκανικό ρεκόρ και 1 αργυρό μετάλλιο στη σκυταλοδρομία 4x100 με την Εθνική Ελλάδος την 2η θέση. Πλούτισε τη συλλογή του σε 43 χρυσά μετάλλια βαλκανικά και 2 αργυρά και παραμένει για 17 χρόνια αήττητος στα Βαλκάνια.
Ο Αν. Μπέκος, ένας επίσης αθλητής με πολλές διακρίσεις,  αν και είχε έντονες ενοχλήσεις με την αγωνιστικότητα που τον διακρίνει, αποφάσισε να λάβει μέρος και μάλιστα έχοντας να ανταγωνιστεί  ονόματα που στο παρελθόν είχαν πρωταγωνιστήσει σε διεθνείς αγώνες, μόνο από Ρουμάνους είχε 7 αντιπάλους. Ελαβε μέρος σε 4 αγωνίσματα, κερδίζοντας 4 αργυρά μετάλλια. Στα 100, 200, 400 μ. και στην σκυταλοδρομία με την Εθνική Ελλάδος με τους Δούση, Συμεωνίδη, Χατζηφωτίου και κορυφαίος ήταν ο Μπέκος.
Σε απολογισμό μεταλλίων, αν το πάρουμε σε κάθε νομό, η Μεσσηνία ήλθε 1η μετά την Αττική.
Οι Μπέκος και Δούσης ευχαριστούν τον προπονητή Γεώργιο Σμυρλή και τον Σ.Δ.Υ. Μεσσηνίας για την αγάπη τους Επίσης, ο Δούσης ευχαριστεί το Πρότυπο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Καλαμάτας «Διάπλαση» για τη συχνή παρακολούθηση και ενδυνάμωση με το εξαίρετο ιατρικό και θεραπευτικό προσωπικό.
Να σημειωθεί ότι οι Βαλκανικοί αγώνες του 2015 θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη.