Πέμπτη, 15 Δεκέμβριος 2022 14:29

ΣΚΑΚΙ: Πρωταθλήτρια Ελλάδας η Μαρίνα Μακροπούλου του ΝΟΚ!

Γράφτηκε από τον
ΣΚΑΚΙ: Πρωταθλήτρια Ελλάδας η Μαρίνα Μακροπούλου του ΝΟΚ!

 

Πρωταθλήτρια Ελλάδας στο σκάκι για το 2022 αναδείχθηκε η Μαρίνα Μακροπούλου!

Η σκακίστρια του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, κατέκτησε την πρωτιά στο 44ο πρωτάθλημα σκάκι γυναικών, που έγινε στην Αθήνα, συγκεντρώνοντας εφτά βαθμούς σε 10 αγώνες. Αυτό ήταν το 9ο πανελλήνιο πρωτάθλημα που κερδίζει η Μακροπούλου, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για τη διοργάνωση.
Μια μεγάλη επιτυχία για την ίδια, αλλά και για το μεσσηνιακό σκάκι. Να σημειωθεί ότι η WGM Μαρίνα Μακροπούλου, ισοβάθμησε με την Τόνια Χριστοδουλάκη, αλλά είχε κερδίσει τη μεταξύ τους παρτίδα (που είναι το 1ο κριτήριο ισοβαθμίας).
“Είμαστε τυχεροί που έχουμε στον σύλλογό μας αυτήν την πολύ σημαντική σκακίστρια. Είναι εξαιρετική αθλήτρια και υπέροχος άνθρωπος! Την συγχαίρουμε και την ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνει να είναι μέλος της ομάδας μας. Ευχαριστούμε την Εταιρεία Καρέλια ΑΕ και ιδιαίτερα τον κ. Στάθη Καρέλια για την μεγάλη υποστήριξη του επί σειρά ετών, στο σκακιστικό τμήμα του ΝΟΚ. Η Μαρίνα Μακροπούλου αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους αθλητές”, αναφέρει η ανακοίνωση του καλαματιανού συλλόγου. Το χάλκινο μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα σκάκι πήρε η 19χρονη Μάγδα Μιχαηλίδου από την Καβάλα, ενώ στην 4η και 5η θέση ισοβάθμησαν οι αδελφές Ευανθία και Ιουλία Μάκκα. Άτυχη υπήρξε η 17χρονη Παναγιώτα Κιούση, που ασθένησε στο ξεκίνημα του τουρνουά και έχασε χωρίς αγώνα τις δυο πρώτες της παρτίδες.
Το πρωτάθλημα είχε μεγάλο ενδιαφέρον, με σημαντικές απουσίες [δεν συμμετείχαν τα μέλη της Εθνικής Ομάδας WGM Σταυρούλα Τσολακίδου, WIMs Αναστασία Αβραμίδου και Κατερίνα Παυλίδου και η WFM Χαριτωμένη Μαρκαντωνάκη], αλλά και υψηλό αγωνιστικό ενδιαφέρον και αρκετές ανατροπές!
Τους αγώνες διαιτήτευσαν οι FIDE arbiters Γιάννης Λίτσας και Σπύρος Πέτσας, ενώ διευθυντής αγώνων ήταν ο Τάσος Δημακάκος.
Αναλυτικά η τελική κατάταξη στο 44ο πρωτάθλημα Ελλάδας γυναικών έχει ως εξής:
1η – 2η : Μαρίνα Μακροπούλου (Ν.Ο. «Ποσειδών» Καλαμάτας, elo FIDE 2130) και Τόνια Χριστοδουλάκη (Ο.Α. Χανίων, 2063), 7 βαθμοί σε 10 αγώνες
3η : Μάγδα Μιχαηλίδου («Πνεύμαθλον» Καβάλας, 1815), 6 βαθμοί
4η – 5η : WFM Ευανθία Μάκκα (Πανελλήνιος Γ.Σ., 2008) και WIM Ιουλία Μάκκα (Πανελλήνιος Γ.Σ., 1952), από 5,5 βαθμούς.
6η – 8η : Κωνσταντίνα Ανδρώνη (ΣΑΣ Κορωπίου, 1964), Κατερίνα- Αργυρώ Γκουτζούκη (Ευβοϊκή Ε.Σ., 1618), Άννα-Μαρία Δρακάκη (Ε.Σ. Καλαμαριάς, 1956), από 5 βαθμούς
9η : Ελεάννα Ρ. Δελή (Σ.Ο. Αθηνών, 1718), 3,5 βαθμοί.
10η : Δήμητρα Αμοιρίδου (Α.Σ. «Άρης» Θεσσαλονίκης, 1871), 3 βαθμοί.
11η : Παναγιώτα Κιούση («Φυσιολάτρης» Νίκαιας, 1818), 2,5 βαθμοί.

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ