Παρασκευή, 16 Δεκέμβριος 2022 14:43

Οι νικητές στα σκακιστικά πρωταθλήματα του ΝΟΚ

Γράφτηκε από τον

Ο 7ος και τελευταίος γύρος των σκακιστικών πρωταθλημάτων του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας διεξήχθη την περασμένη Κυριακή.

Οι μικροί σκακιστές εντυπωσίασαν με κάποιες παρτίδες τους, την αγωνιστικότητά τους, αλλά και την σοβαρή παρουσία τους. Αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά πρωτάθλημα έχουν ως εξής:

1ο σκακιστικό πρωτάθλημα “Φροντιστήριο Μ.Ε. Τσιάλας”
Περικλής Φύκιρης – Βασίλης Φιλόπουλος 1-0, Δημήτρης Παπανικολόπουλος – Άννα Βασιλοπούλου 1-0, Φωτεινή - Χριστίνα Βορριά – Γιώργος Κορδονούρης 0-1, Γιώργος Πράσινος – Μάριος Μακρής 0-1, Θανάσης Κάππος – Ιφιάνασσα Σπαντιδέα 1-0, Κωνσταντίνος Μακρής – Θάνος Κορομηλάς 1-0. Ο Περικλής Φύκιρης κέρδισε το τουρνουά με 7 βαθμούς σε 7 αγώνες! Η Άννα Βασιλοπούλου και ο Γιώργος Κορδονούρης κέρδισαν το αργυρό και χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα.
Πρώτη γυναίκα του τουρνουά αναδείχτηκε η Φωτεινή - Χριστίνα Βορριά.
1ο σκακιστικό πρωτάθλημα “Βιβλιόπολις”
Παναγιώτης Κόντος – Παναγιώτης Μπούρας 0,5 – 0,5, Φάνης Διακουμέας – Μανώλης Μουτζούρης 1-0 α.α., Αντώνης Κυριακόπουλος – Πέτρος Διαμαντέας 0-1, Κατερίνα Όνιπκο – Χάινζ Μάτιττσκα 0-1. Η πρώτη θέση κρίθηκε στον τελευταίο γύρο με τον Πέτρο Διαμαντέα να υπερτερεί στα κριτήρια ισοβαθμίας και να κερδίζει την πρώτη θέση με 5 βαθμούς σε 7 αγώνες και τον Χάινζ Μάτιτσκα να τερματίζει δεύτερος και αυτός με 5 βαθμούς. Την τρίτη θέση κέρδισε ο Παναγιώτης Μπούρας με 4,5 βαθμούς σε ισοβαθμία με τον Φάνη Διακουμέα. Πρώτη γυναίκα του τουρνουά ήταν η δεκάχρονη Κατερίνα Όνιπκο.
1ο σκακιστικό πρωτάθλημα “Πραλίνα”
Νικόλας Κυριακόπουλος – Γιώργος Δικαίος 0-1, Χριστίνα Κουντούρη – Σταμάτης Καλογεράκος 1-0, Ανδριάνα Αθανασοπούλου – Δαμιανός Διασάκος 0-1, Νικόλας Πετροπουλέας – Αλέξανδρος Λαμπρακόπουλος 1-0. Και σε αυτό το τουρνουά είχαμε ισοβαθμία στην πρώτη θέση με τον Αλέξανδρο Λαμπρακόπουλο και τον Δαμιανό Διασάκο να τελειώνουν τους αγώνες με 5,5 βαθμούς και να κερδίζουν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα. Ο Γιώργος Δικαίος με 5 βαθμούς κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο. Πρώτη γυναίκα του τουρνουά ήταν Ανδριάνα Αθανασοπούλου με 4,5 βαθμούς. Η τελετή λήξης και η απονομή επάθλων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Ιανουαρίου.