Πέμπτη, 21 Μάρτιος 2013 19:53

Μεγάλο ενδιαφέρον για τον Μαραθώνιο της Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον
Μεγάλο ενδιαφέρον για τον Μαραθώνιο της Μεσσήνης

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί ο 8ος Μαραθώνιος της Μεσσήνης, στον οποίο θα υπάρχει πολύ μεγάλη συμμετοχή αθλητών!
Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 8.30 π.μ. από την κεντρική πλατεία της Μεσσήνης, όπου θα γίνει και ο τερματισμός.
Παράλληλα, θα γίνουν Δρόμος 10 χιλιομέτρων, η εκκίνηση του οποίου θα δοθεί στις 9 π.μ. και Δρόμος 3 χιλιομέτρων, η εκκίνηση του οποίου θα γίνει στις 10.30 π.μ. Οι απονομές στους νικητές θα ξεκινήσουν στις 12 μ.
Σήμερα οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, όπου εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για μια ακόμη σπουδαία διοργάνωση.

"Προβάλλει το Δήμο μας"

Ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος τόνισε:
«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τις συμμετοχές. Ο Μαραθώνιος της Μεσσήνης έχει αγκαλιαστεί από τον κόσμο των υπεραποστάσεων και οφείλουμε σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε την «ψυχή» της διοργάνωσης και τεχνικό διευθυντή του αγώνα κ. Ηλία Ζαχαρογιάννη που από το 2004 ακούραστα μοχθεί για την πραγματοποίηση αυτού του αγώνα. 
Προσπάθησα να δώσω τρία διαφορετικά στίγματα:
Εναγκαλισμό της προσπάθειας από την τοπική κοινωνία. Η μεγάλη ανταπόκριση των εθελοντών (πάνω από 150 άτομα) πιστεύω ότι αποδεικνύει την ευόδωση αυτού του στόχου. 
Ανταποδοτικότητα του αγώνα προς την τοπική κοινωνία και εφαλτήριο για την τοπική ανάπτυξη.  Η προσπάθεια μας αυτή ήδη είχε θετικό αντίκτυπο, καθώς οι μονάδες φιλοξενίας της Μεσσήνης έχουν 100% πληρότητα, ενώ την πρωτοβουλία μας αυτή αγκάλιασαν και οι επαγγελματίες της πόλης, στους οποίους δώσαμε προτεραιότητα  για την προμήθεια των υλικών του Μαραθωνίου.
Προβολή της περιοχής του δήμου. Με πολλαπλές κινήσεις προσπαθήσαμε να πετύχουμε δύο στόχους: ο πρώτος ήταν η προβολή και η αναγνωρισιμότητα του ιδίου του Μαραθωνίου ως αγώνα. Ο δεύτερος ήταν η προβολή της περιοχής του καλλικρατικού δήμου Μεσσήνης, της μεγάλης ιστορίας του, των φυσικών ομορφιών του και του απαράμιλλου αρχαιολογικού του πλούτου. Όσοι αθλητές ενδιαφέρονται θα γνωρίσουν από κοντά την Αρχαία Μεσσήνη, αλλά και το Πολυλίμνιο.
Να υπογραμμίσω ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τις συμμετοχές των δρομέων θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μεσσήνης. 
Τους συμμετέχοντες θα υποδεχθούμε με γευσιγνωσία παραδοσιακών προϊόντων, με ελαιόλαδο Καλαμάτας, βρώσιμες ελιές, σύκα, τυροκομικά προϊόντας, τοπικά κρασιά, και πολλά άλλα.
Σε αυτό το σημείο, οφείλω δημόσια να εξάρω τις προσπάθειες που κατέβαλαν για την πραγματοποίηση αυτού του Μαραθωνίου και να τους ευχαριστήσω για αυτό, οι έτεροι εκ των συνδιοργανωτών: τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας και τον πρόεδρο του κ. Ζάννη Αλέξη και τον πρόεδρο του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ κ.Βινατσέλα για την τεχνική υποστήριξή που μας παρέχουν.
Επίσης, οφείλω να ευχαριστήσω θερμά τον Διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας κ. Γεώργιο Μπέζο για την πλήρη και αμέριστη βοήθεια του ως προς την υγειονομική κάλυψη του αγώνα και τους διοικητές των αστυνομικών τμημάτων Καλαμάτας, Μεσσήνης και Μελιγαλά για την υποστήριξη τους σε θέματα οδικής ασφάλειας, καθώς και τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας Μεσσήνης και τον υπεύθυνο Κώστα Ρούτση».

"Αυξημένες
συμμετοχές"
 
Ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα Ηλίας Ζαχαρόγιαννης σημείωσε:
«Οι συμμετοχές φέτος ήταν αυξημένες. Συγκεκριμένα έχουμε 220 συμμετοχές στον Μαραθώνιο, 250συμμετοχές στα δέκα χλμ και 180 στα τρία χιλιόμετρα. Έχουμε δεκαπέντε συμμετοχές από ξένους αθλητές στον Μαραθώνιο και είκοσι στα δέκα χλμ. Στον αγώνα του Μαραθωνίου θα πάρει μέρος και ο διακεκριμένος Σουηδός συγγραφέας και δημοσιογράφος Henrik Jan Swan. 
Θα έχουμε ιδανικές καιρικές συνθήκες 9-18 βαθμούς θερμοκρασία με ελαφριά συννεφιά που ενδείκνυται για υψηλές ατομικές επιδόσεις. 
Ο αγώνας θα γίνει σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΑΙΜS  και είναι υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, ενώ θα χρησιμοποιηθεί ηλεκτρονική χρονομέτρηση και στους τρεις δρόμους».

"Αφιερωμένος στον
Στ. Μανωλόπουλο"

Ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Γιώργος Παπαδόπουλος τόνισε από την πλευρά του: «O 8ος Μαραθώνιος  Μεσσήνης αφιερώνεται στον Μαραθωνοδρόμο Σταύρο Μανωλόπουλο, ο οποίος κατάγεται από τον Καλαμαρά της δημοτικής ενότητας Ανδρούσας του δήμου μας. Ο Σταύρος Μανωλόπουλος κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στον Μαραθώνιο Δρόμο που είχε διοργανώσει ο Πανιώνιος Γυμναστικός Σύλλογος Σμύρνης στις 20 Σεπτεμβρίου 1925 με επίδοση 3 ώρες, 47 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα. 
Το 1926 ανακηρύχθηκε Πανελληνιονίκης καθώς κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Πανελληνίους Αγώνες που είχαν διοργανώσει η Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Αθλητικών και Γυμναστικών Σωματείων, με επίδοση  3 ώρες και 22 λεπτά. Παράλληλα με τις εκδηλώσεις του Μαραθωνίου θα υπάρξει και Έκθεση με σπάνιο υλικό της εποχής εκείνης καθώς και τα πρωτότυπα μετάλλια και έπαινοι του Μαραθωνοδρόμου που μας παραχωρεί ευγενικά ο εγγονός του Σταύρος Μανωλόπουλος».

"Δεν υπάρχουν
ηττημένοι"

Ο πρόεδρος του ΣΔΥΜ Αλέξης Ζάννης τόνισε:
«Δεν πρόκειται για έναν απλό αγώνα, αλλά είναι ένας αγώνας που απαιτεί προσπάθεια και θέληση για να φθάσει στο τέρμα και είναι ένας αγώνας που δεν υπάρχουν ηττημένοι. Στο τερματισμό όλοι μοιράζονται την νίκη. Για αυτό καλούμε όλους να συμμετάσχουν στον αγώνα με το χειροκρότημά τους στον τερματισμό και κατά τη διάρκεια της διαδρομής σε διάφορα σημεία του δήμου Μεσσήνης», είπε ο κ. Ζάννης και ευχαρίστησε τους εθελοντές καθώς και την αστυνομία για την βοήθεια στην ασφαλή πραγματοποίηση του Μαραθωνίου.
 
Ευχαριστώ στους εθελοντές

Στη συνέντευξη παρέστησαν εκ μέρους των εθελοντών η Θεοδώρα Θεοδωροπούλου του  Πολιτιστικού Συλλόγου «Θαμυρις» και ο Βασίλης Παπαδογιωργάκης από το Τοπικό Παράρτημα της ΕΣΕ Μεσσηνίας. Ο τελευταίος ανέφερε ότι η παρουσία όλων των εθελοντών στον Μαραθώνιο έχει ως κίνητρο την ανιδιοτελή προσφορά προς τον συνάνθρωπο και η κα. Θεοδωροπούλου ευχαρίστησε όλους τους συλλόγους και φορείς που έχουν συμβάλει στην διοργάνωση του Μαραθωνίου Μεσσήνης