Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023 14:52

Κοπή πίτας και βραβεύσεις από τον Σύλλογο Αντισφαίρισης Μεσσήνης (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Κοπή πίτας και βραβεύσεις από τον Σύλλογο Αντισφαίρισης Μεσσήνης (φωτό)

Σε μία ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα έκοψε την πίτα του και προχώρησε σε βραβεύσεις το περασμένο Σάββατο ο Σύλλογος Αντισφαίρισης Μεσσήνης στην αίθουσα εκδηλώσεων “Κουζή”, παρουσία πλήθος κόσμου.

Η φετινή εκδήλωση είχε ιδιαίτερη σημασία για το διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη του συλλόγου λόγω της συμπλήρωσης 15 ετών αδιάλειπτης και συνεχούς λειτουργίας, της ανακατασκευής και διαμόρφωσης των αθλητικών υποδομών στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Νικολάου με τη δημιουργία 5 γηπέδων Αντισφαίρισης από το Δήμο Μεσσήνης, της συμμετοχής της Κρίστυ Χριστοπούλου στην Εθνική Ομάδα Κ12, της αγωνιστικής παρουσίας 12 αθλητών Juniors σε πανελλαδικά πρωταθλήματα, της διοργάνωσης του 1ου εσωτερικού πρωταθλήματος διάρκειας τριών μηνών με τη συμμετοχή 45 μελών, της μεταγραφής στο σύλλογο της Δανάης Μαργαρίτη από τον ΟΑ Ηλιούπολης (αθλήτριας της Εθνικής Ομάδας Κ12) και της μεταγραφής των πρωταθλητών Μεσσηνίας και με πολλές πανελλήνιες διακρίσεις, Νίκου Γαλάνη, Παναγιώτη Καρελά και Αλέξανδρου Διονυσόπουλου οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν το σύλλογο στο φετινό διασυλλογικό πρωτάθλημα Ενώσεων.
Το ΔΣ και τα μέλη του Συλλόγου ευχαρίστησαν τις υπηρεσίες του Δήμου Μεσσήνης και προσωπικά τους παρευρισκομένους στην εκδήλωση, το Δήμαρχο Μεσσήνης
κ. Γεώργιο Αθανασόπουλο, τους αρμόδιους αντιδημάρχους τεχνικών έργων, Αθλητισμού & Οικονομικών κ.κ. Κωνσταντίνο Ρούτση, Χαράλαμπο Μακρή και Δημήτρη Αθανασακόπουλο αντίστοιχα, το μέλος του συλλόγου και πρώην αντιδήμαρχο τεχνικών έργων κ. Δημήτρη Καλοφωλιά, τον τεχνικό διευθυντή
κ. Χρίστο Χριστόπουλο και όλα τα ενεργά μέλη και φίλους του συλλόγου που ενισχύουν οικονομικά τις δραστηριότητες του Ομίλου.

Οι στόχοι του συλλόγου

Για το 2023, ο νέος πρόεδρος του ΣΑΜ Βασίλης Δρακόπουλος, αφού ευχαρίστησε προσωπικά τον απερχόμενο πρόεδρο Παναγιώτη Καλογερόπουλο για την άψογη συνεργασία τα τελευταία 5 χρόνια, τόνισε ότι το 2022 ήταν η χρονιά που ο σύλλογος είχε για 1η φορά στην 15ετη ιστορία του, δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στην έκτακτη Γ.Σ. της Ομοσπονδίας και επιπλέον ήταν το 1ο αθλητικό σωματείο το 2022 στο Δήμο Μεσσήνης που υλοποίησε άμεσα την επανεγγραφή του στο ηλεκτρονικό μητρώο της ΓΓΑ και έθεσε τους στόχους για το 2023.
Οι στόχοι οι οποίοι και εγκρίθηκαν από την πρόσφατη γενική συνέλευση είναι η υποβολή υποψηφιότητας και ανάληψης επίσημου Ενωσιακού & Πανελλαδικού Πρωταθλήματος Ε3 – Ε2, η συμμετοχή στο διασυλλογικό πρωτάθλημα της ΣΤ Ένωσης, η άνοδος στη Γ’ Εθνική και με την βοήθεια του δήμου, η κατασκευή νέων σύγχρονων αποδυτηρίων – γραφείων και η αναβάθμιση – επέκταση του ηλεκτροφωτισμού των γηπέδων. Για τα παραπάνω τεχνικά έργα, ο δήμαρχος Μεσσήνης στο χαιρετισμό του, αφού συνηγόρησε στην αναγκαιότητα κατασκευής, δήλωσε ότι οι διαδικασίες σύνταξης και έγκρισης των μελετών βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου.
Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε και ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Μίλτος Χρυσομάλλης.
Στη συνέχεια ακολούθησε η βράβευση των καλύτερων αθλητών του συλλόγου για το 2022.

Ποιοι βραβεύτηκαν

Δόθηκαν τιμητικά βραβεία στις αθλήτριες και στον αθλητή που ξεχώρισαν το 2022:
Χριστιάννα Χριστοπούλου για τη συμμετοχή της στην Εθνική Ομάδα Κ12, Αθανασία Λεβεντοπούλου, Νικόλ Χαραλαμποπούλου και Βασίλης Βρυώνης για τις εξαιρετικές τους αθλητικές επιδόσεις σε πανελλαδικά και ενωσιακά πρωταθλήματα.

Η απονομή των βραβείων έγινε από το Δήμαρχο Μεσσήνης κ. Γιώργο Αθανασόπουλο.
Η τελετή συνεχίστηκε με την απονομή των επάθλων στους νικητές του 1ου εσωτερικού τουρνουά του συλλόγου που διεξήχθη στο ανακαινισμένο αθλητικό κέντρο Αγίου Νικολάου από 1η Οκτωβρίου έως 30 Δεκεμβρίου.
Στο τουρνουά συμμετείχαν 45 μέλη του Συλλόγου και διεξήχθηκαν συνολικά 250 αγώνες.
1η Κατηγορία Μονού Ανδρών: Νικητής ο Διονυσόπουλος Αλέξανδρος, 2η θέση Νίκος Λεβεντόπουλος και 3η θέση Στάθης Χρήσιμος.
Την απονομή έκανε ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Μίλτος Χρυσομάλλης.
2η Κατηγορία Μονού Ανδρών: Νικητής ο Νίκος Μπαρμπαγιαννάκος, 2η θέση Νίκος Λουμάκης, 3η θέση Σίμος Παπαγεωργακόπουλος,
Την απονομή έκανε ο αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Πολεοδομίας & Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Μεσσήνης κ. Κωνσταντίνος Ρούτσης.
3η Κατηγορία Μονού Ανδρών: Νικητής ο Χρήστος Μόσχος, 2η θέση ο Τάσος Πετροπουλέας, 3η θέση ο Σπύρος Φωτόπουλος.
Την απονομή έκανε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημήτρης Αθανασακόπουλος και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μεσσήνης κ. Νίκος Ρούτσης.
Κατηγορία διπλά μικτά: Πρωταθλητές το ζευγάρι Εφη Κουτσουμπού/Αλέξανδρος Διονυσόπουλος, 2η θέση Βανέσσα Φωτεινοπούλου/Παναγιώτης Φωτεινόπουλος και 3η θέση Δέσποινα Μπούζα/Στάθης Χρήσιμος.

Την απονομή έκανε το μέλος του συλλόγου και πρώην Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Μεσσήνης κ. Δημήτρης Καλοφωλιάς.
Αναμνηστικά μετάλλια συμμετοχής και 4ης θέσης σε όλες τις κατηγορίες,
1η κατηγορία Γιάννης Μουτσούλας, 2η κατηγορία Γιώργος Τσινόρεμας,
3η Κατηγορία Σάκης Χατζής και Διπλά Μικτά Σύλβια Φωτεινάκη.
Την απονομή έκανε ο εκπρόσωπος της ομοσπονδίας, μέλος της Δικαστικής Επιτροπής ΕΦΟΑ και πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Καλαμάτας κ. Γεώργιος Μακρής.
Τέλος, ο πρωταθλητής της 1ης Κατηγορίας Αλέξανδρος Διονυσόπουλος και ο νικητής της 3ης κατηγορίας Χρήστος Μόσχος ήταν οι μεγάλοι τυχεροί των κληρώσεων, οι οποίοι μαζί με τις συντρόφους τους, θα παρακολουθήσουν το Internazionali BNL d’Italia 2023 στη Ρώμη.
Την απονομή των δώρων έκανε ο πρόεδρος του ΣΑΜ, κ. Βασίλης Δρακόπουλος.
Τα φλουριά της βασιλόπιτας έτυχαν στα παιδιά της αγωνιστικής ομάδας, Αθανασία Λεβεντοπούλου, Ιωάννη Λεβεντόπουλο και Δημήτρη Πιερρακέα με δώρο μπαλάκια του τένις.