Σάββατο, 21 Ιανουάριος 2023 15:46

ΣΚΑΚΙ - ΝΟΚ: Κοπή πίτας και απονομές (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Την πίτα του έκοψε την περασμένη Κυριακή το σκακιστικό τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, ενώ παράλληλα βράβευσε και τους αθλητές που διακρίθηκαν στα πρόσφατα τουρνουά.

Αυτή ήταν η πρώτη εκδήλωση για το νέο έτος. Να σημειωθεί ότι αρχικά διεξήχθη το πρώτο μέρος του τουρνουά μπλιτς «Zafiropoulos Travel Center» του οποίου το 2ο και τελευταίο μέρος θα διεξαχθεί αυτή την Κυριακή στις 5.30 μ.μ. στο εντευκτήριο του τμήματος. Μετά το τουρνουά έγιναν οι απονομές για το «Βιβλιόπολις», Πραλίνα» και «Φροντιστήριο Μ.Ε. Τσιάλας». Για το τουρνουά «Βιβλιόπολις» τις απονομές έκανε ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Γιάννης Αδαμόπουλος, απονέμοντας το κύπελλο και το χρυσό μετάλλιο στον Πέτρο Διαμαντέα, το αργυρό στον Χάιζ Μάτιτσκα, το χάλκινο στον Παναγιώτη Μπούρα, καθώς και στην 1η γυναίκα Κατερίνα Ονιπκο χρυσό μετάλλιο. Η Κατερίνα Ονιπκο έχει έρθει από την Ουκρανία όπου και ήταν πρωταθλήτρια της χώρας της πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στην κατηγορία της. Για το τουρνουά «Πραλίνα» τις απονομές έκανε η Γενική Γραμματέας του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Βάσω Ποδοχωρίτη, απονέμοντας κύπελλο και χρυσό μετάλλιο στον Αλέξανδρο Λαμπρακόπουλο, αργυρό στον Δαμιανό Διασάκο, χάλκινο στον Γιώργο Δικαίο και χρυσό στην 1η γυναίκα Ανδριάνα Αθανασοπούλου. Για το τουρνουά «Φροντιστήριο Μ.Ε. Τσιάλας» τις απονομές έκανε ο μαθηματικός Νίκος Τσιάλας, ο οποίος τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του, απονέμοντας κύπελλο και χρυσό μετάλλιο στον Περικλή Φύκιρη, αργυρό μετάλλιο στην Αννα Βασιλοπούλου, χάλκινο μετάλλιο στον Γιώργο Κορδονούρη και χρυσό στην 1η γυναίκα Φωτεινή – Χριστίνα Βορριά.

Να σημειωθεί ότι την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πατέρας Αλέξιος από την ενορία της Αναστάσεως του Σωτήρος, όπου ανήκει ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας. Ο Πατέρας Αλέξιος ευλόγησε την πίτα και μαζί με την έφορο του τμήματος Τούλα Χατζηπαναγιώτου – Τσιάλα την έκοψαν και ευχήθηκαν στα παιδιά και σ’ όλους τους παρευρισκόμενους Καλή χρονιά, υγεία, καλή πρόοδο και καλούς αγώνες!. Η πίτα είχε δύο φλουριά, που τα κέρδισαν δύο μικροί σκακιστές της Ακαδημίας και η Έφορος χάρισε στο καθένα από ένα ωραίο στυλό για να γράφουν τις παρτίδες τους. Επίσης το τμήμα χάρισε στα παιδιά και άλλα δώρα όπως παιχνίδια μονόπολης προσφορά της Εταιρείας LALIZA.