Τετάρτη, 01 Οκτώβριος 2014 19:27

Παρουσιάστηκε ο 2ος Μαραθώνιος Δρόμος Ναυπλίου

Γράφτηκε από τον

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του 2ου Μαραθωνίου Δρόμου Ναυπλίου, που είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015, έγινε σήμερα στο Ναύπλιο, από τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής και δήμαρχο της πόλης Δημήτρη Κωστούρο, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού .

 

Ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, αναφέρθηκε στην περυσινή επιτυχή διοργάνωση υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά, ότι « είναι πολύ υψηλές οι προσδοκίες που γέννησε ο 1ος Μαραθώνιος και επίσης είναι μεγάλες οι ευθύνες που έχει αναλάβει η οργανωτική επιτροπή για τον 2ο Μαραθώνιο Ναυπλίου».

Ο κ. Κωστούρος σημείωσε, πως στόχος του 2ου Μαραθώνιου, είναι οι συμμετοχές να φτάσουν τους 6.000 δρομείς και ανακοίνωσε την συμμετοχή για πρώτη φορά στις αγωνιστικές εκδηλώσεις και ξένων προσκεκλημένων δρομέων, ενώ τόνισε, ότι «ο Μαραθώνιος Ναυπλίου αποτελεί μία διοργάνωση που εκτός από αθλητική χροιά διαθέτει επίσης κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, τουριστικό και ιστορικό χαρακτήρα».

Επίσημη έναρξη των εγγραφών, θα είναι η 1η Δεκεμβρίου 2014, ενώ ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, υπογράμμισε την μεγάλη σημασία της διοργάνωσης για την πόλη του Ναυπλίου, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας.

Επιπλέον, ευχαρίστησε τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό για την απόφαση του να θέσει τον Μαραθώνιο του Ναυπλίου υπό την αιγίδα του υπουργείου Αθλητισμού, τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσσο Χειβιδόπουλο, για την απόφαση της περιφέρειας να στηρίξει οικονομικά την διοργάνωση και τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπουλο για την απόφαση της Ομοσπονδίας να εντάξει την διοργάνωση από την πρώτη χρονιά στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, αναφέρθηκε στα οφέλη που προκύπτουν από τη διοργάνωση αυτή για την τοπική κοινωνία και τόνισε χαρακτηριστικά, ότι «χαίρομαι, γιατί σ' αυτό τον μακρύ κατάλογο των Μαραθωνίων, προστίθεται με δυναμισμό, και φιλόδοξες προοπτικές ο Μαραθώνιος του Ναυπλίου. Και πλέον, αποδεδειγμένα όλοι γνωρίζουν, ότι πρόκειται για μια δράση με σημαντικά θετικά αποτελέσματα στην τουριστική κίνηση, αλλά και στη διαμόρφωση της ιδιαίτερης εικόνας και ταυτότητας ολόκληρης της ευρύτερης περιοχής μας. Και ταυτόχρονα βεβαίως, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία, μια εξαιρετική αφορμή, να έρθουν περισσότεροι συμπολίτες μας πιο κοντά στην άθληση και στον αθλητισμό, πιο κοντά στο να εισάγουν την καλή και σωτήρια συνήθεια της άθλησης στην καθημερινότητά τους».

ΑΠΕ-ΜΠΕ