Πέμπτη, 16 Φεβρουάριος 2023 10:34

Γιορτή ρυθμικής γυμναστικής στην Τέντα

Γράφτηκε από τον
Γιορτή ρυθμικής γυμναστικής στην Τέντα

Διπλή γιορτή για τη ρυθμική γυμναστική στην Καλαμάτα, καθώς από σήμερα έως και την Κυριακή η Τέντα θα φιλοξενήσει το «Kalamata Cup» και το «Elegant Cup». Δύο διοργανώσεις, που έχουν γίνει θεσμός, καθώς η πρώτη θα διεξαχθεί για 30η χρονιά, ενώ το «Elegant Cup», που απευθύνεται σε μικρότερες σε ηλικία αθλήτριες, για 9η σεζόν.


Τους αγώνες διοργανώνει ο Φιλογυμναστικός Όμιλος Καλαμάτας, με τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και με την έγκριση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας.
Στους πρώτες αγώνες της χρονιάς θα συμμετάσχουν 550 συνολικά αθλήτριες από Βουλγαρία, Γεωργία, Αυστραλία, Ουκρανία, Πολωνία, Ισπανία και φυσικά Ελλάδα, ενώ θα παρουσιαστούν 25 ομάδες ανσάμπλ.
Ενα τετραήμερο γεμάτο ρυθμική γυμναστική και θέαμα, με την είσοδο για το κοινό να είναι ελεύθερη.
Οι αγώνες θα ξεκινήσουν σήμερα στις 3 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθούν στις 9 το βράδυ. Την Παρασκευή και το Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και την Κυριακή από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.
Η τελετή έναρξης θα γίνει την Παρασκευή στις 7.30 το βράδυ. Να σημειωθεί ότι από τη Μεσσηνία θα συμμετάσχουν ο διοργανωτής Φιλογυμναστικός Ομιλος Καλαμάτας, ο Ικαρος και η Νίκη Καλαμάτας.
Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου  (φωτό) ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος έκανε λόγο για: “Μεγάλο αθλητικό γεγονός, που έχει γίνει θεσμός και διαφημίζει την πόλη όχι μόνο στην Ελλάδα. Ο Δήμος στηρίζει και θα στηρίζει και στο μέλλον. Εδώ θα χτυπά η καρδιά της ρυθμικής γυμναστικής για το επόμενο τετραήμερο και καλούμε τον κόσμο να έρθει να παρακολουθήσει τους αγώνες”.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Τσουκαλάς, που σημείωσε ότι η Περιφέρεια θα είναι δίπλα σε αυτές τις εκδηλώσεις και παρατήρησε ότι: “Είναι μεγάλο πράγμα για την Καλαμάτα να έρθουν 550 αθλήτριες”.
Η πρόεδρος του ΦΟΚ Βούλα Κουβάτσου δήλωσε ότι: “Επιστρέφουμε δυναμικά μετά από 2-3 χρόνια λόγω της πανδημίας. Τα σωματεία από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο, μας δείχνουν την αγάπη τους. Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμο και την Περιφέρεια που μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια, όπως και τα ΜΜΕ”.