Δευτέρα, 20 Φεβρουάριος 2023 13:07

ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Λάμψη και θέαμα στην Τέντα

Γράφτηκε από τον
ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Λάμψη και θέαμα στην Τέντα

Λάμψη και θέαμα προσέφερε η διπλή γιορτή της ρυθμικής γυμναστικής στην Καλαμάτα, που ξεκίνησε την Πέμπτη και ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ, με την τελετή λήξης στην Τέντα.

Ο Φιλογυμναστικός Ομιλος Καλαμάτας διοργάνωσε για 3οη χρονιά το «Kalamata Cup» και για 9η το «Elegant Cup» και οι συμμετοχές ήταν περισσότερες από κάθε άλλη αφορά, καθώς στους αγώνες έλαβαν μέρος 550 αθλήτριες από 7 χώρες.
Ηταν ένα τετραήμερο γεμάτο ρυθμική γυμναστική, με πολύ καλές εμφανίσεις σε όλες τις κατηγορίες από τις προαγωνιστικές, έως και τις γυναίκες, τόσο στο ατομικό, όσο και στο ανσάμπλ.
Να σημειωθεί ότι από την Ελλάδα συμμετείχαν 50 σωματεία, ανάμεσά τους και ο διοργανωτής Φιλογυμναστικός Ομιλος Καλαμάτας, η Νίκη Καλαμάτας και ο Ικαρος, που είχαν αρκετές διακρίσεις.
Το κοινό είδε ακόμα αθλήτριες από Βουλγαρία, Γεωργία, Αυστραλία, Ουκρανία, Πολωνία, Ισπανία, ενώ παρουσιάστηκαν συνολικά 25 ομάδες ανσάμπλ. Ο ΦΟΚ διοργάνωσε τους αγώνες έχοντας τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την έγκριση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας. Αυτοί ήταν μάλιστα και οι πρώτοι αγώνες της χρονιάς για όλες τις αθλήτριες.