Πέμπτη, 23 Φεβρουάριος 2023 20:44

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Γ. ΛΑΖΑΡΙΔΗ: Στόχος η συμμετοχή στην Παραολυμπιάδα του Παρισιού (φωτό & βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Το έναυσμα για ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για την επίτευξη των αγωνιστικών και όχι μόνο στόχων του πήρε ο Γιώργος Λαζαρίδης την Τετάρτη το απόγευμα στην εκδήλωση που έγινε στο “Elite City Resort”.

Σε μία κατάμεστη αίθουσα από φίλους, γνωστούς, συναθλητές και επισήμους, ο καλαματιανός πρωταθλητής του τένις με αμαξίδιο έκανε τον απολογισμό του για την περασμένη χρονιά, αλλά και μίλησε γι’ αυτά που θα στοχεύσει στο μέλλον.
Ο απολογισμός του Γιώργου Λαζαρίδη έγινε ύστερα από ένα κενό δύο χρόνων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και περιελάμβανε όλα όσα έχει πετύχει στον αθλητικό στίβο, αλλά και στην καθημερινότητα των ΑμεΑ με σκοπό την βελτίωση της προσβασιμότητας σε όσο το δυνατόν περισσότερους χώρους.

Χαιρετισμοί

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο δημοσιογράφος Κώστας Γαζούλης, ενώ χαιρετισμούς απεύθυναν ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας που τον χαρακτήρισε “παράδειγμα προς όλους, που τιμά την Καλαμάτα περισσότερο από τον καθένα”. Ακόμη ο πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Μεσσηνίας Φίλιππος Χαμαργιάς τον προέτρεψε να “συνεχίσει να μας κάνει υπερήφανους”, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος σημείωσε πως ο Γιώργος είναι πρότυπο για τους νέους και πρόσθεσε πως αποτέλεσε το κίνητρο για την βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Δήμο Μεσσήνης, με την κατασκευή πέντε γηπέδων Τένις στον Αγιο Νικόλαο, ενώ σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε στο φινάλε της εκδήλωσης και ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.
Ο Γιώργος Λαζαρίδης ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, κάνοντας ειδική μνεία στους γονείς του Γιάννη Τύρου, του συναθλητή του στον σύλλογο ΑμεΑ ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ που έφυγε από τη ζωή πριν λίγους μήνες.
Ο Γιώργος όντας πρωταθλητής Ελλάδας στο τένις με αμαξίδιο σε μονό και διπλό την περασμένη χρονιά, τόνισε πως μεγάλος του στόχος είναι η συμμετοχή στην Παραολυμπιάδα του 2024 στο Παρίσι.
Γι’ αυτό και στη φετινή προολυμπιακή χρονιά θα επιδιώξει να συμμετάσχει σε όσο το δυνατόν περισσότερα διεθνή τουρνουά, για να συγκεντρώσει τους απαιτούμενους βαθμούς.

Αγωνιστικές επιτυχίες και επισκέψεις σε σχολεία, ακαδημίες

Τον απολογισμό της περασμένης χρονιάς του Γιώργου Λαζαρίδη παρουσίασε ο συναθλητής του στον ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ Μανώλης Χαλούλος.
Ο καλαματιανός αθλητής συμμετείχε το 2022 σε 13 διεθνή τουρνουά και στους προκριματικούς αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με τα χρώματα της εθνικής ομάδας στην Αττάλεια. Επαιξε σε επτά τελικούς στο μονό, κατακτώντας 5 φορές την πρώτη θέση και δύο φορές τη δεύτερη και στο διπλό έπαιξε σε τρεις τελικούς με απολογισμό δύο πρωτιές και μια δεύτερη θέση.
Ειδική μνεία έγινε στο μοναδικό διεθνές τουρνουά τένις με αμαξίδιο στην Ελλάδα, που είναι το Ancient Messene open και το οποίο πραγματοποιήθηκε για 5η φορά στις αρχές Νοεμβρίου. Στα 7 γήπεδα του “Buca Beach Resort” βρέθηκαν 30 αθλητές από 12 χώρες, οι οποίοι εκτός από την συμμετοχή τους στο τουρνουά ξεναγήθηκαν σε Αρχαία Μεσσήνη, Καλαμάτα και Μεσσήνη, ενώ τους προσφέρθηκαν και τοπικά εδέσματα. Ακόμη έγινε γνωστό πως το 6ο τουρνουά του Ancient Messene open θα διεξαχθεί στις αρχές Νοεμβρίου του 2023 στις ίδιες εγκαταστάσεις, με στόχο να συνεχίσει να προβάλει την ευρύτερη περιοχή και να τονώσει τον αθλοτουρισμό.
Ο Μανώλης Χαλούλος έκανε επίσης γνωστό πως ο Γιώργος Λαζαρίδης συνέχισε τις επισκέψεις του σε σχολεία, δημοτικά και γυμνάσια, όπου μίλησε στους μαθητές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα, αλλά και σε αθλητικές ακαδημίες.
Ακόμη έδωσε το “παρών” στο Navarino Challenge στην Costa Navarino, στο Αθλητικό πανόραμα στο Σύνταγμα για την παρουσίαση των Παραολυμπιακών αγωνισμάτων, έτρεξε και στον ημιμαραθώνιο Καλαμάτας και συνεχίζει τις σπουδές του στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Περηφάνια για τον ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ και ευχαριστίες 

Κλείνοντας την όμορφη εκδήλωση ο Γιώργος Λαζαρίδης τόνισε την περηφάνια του για την πρόοδο του συλλόγου ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ, με συμμετοχή αθλητών τένις και κλασικού αθλητισμού σε αγώνες και τουρνουά, προσθέτοντας “σας θεωρώ όλους ομάδα μου, μου δίνεται τη δύναμη και την ώθηση να συνεχίσω το ταξίδι για την συμμετοχή μου στην Παραολυμπιάδα του Παρισιού.
Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους ανθρώπους που συνεργάζομαι και είναι ο προπονητής της εθνικής ομάδας Γιώργος Κόντος, οι γυμναστές Γιάννης Καλυβιώτης, Χριστίνα Πανταζοπούλου, Μαρία Χρονοπούλου και Ελίνα Χαντζή, οι Χάρης Αγγελόπουλος, Πάνος Σταυριανέας και Τάσος Κινόπουλος που με βοηθούν στην προπόνηση μου στην Καλαμάτα και η διατροφολόγος Αριστέα Γαζούλη”.
Τέλος, ευχαρίστησε και τους χορηγούς για την πολύτιμη στήριξη τους στα ταξίδια του και φυσικά την οικογένεια του.
Ο Γιώργος ξεκινά τις αθλητικές του υποχρεώσεις τον Μάρτιο στην Αττάλεια της Τουρκίας, με συμμετοχή σε τουρνουά αλλά εν συνεχεία και στα προκριματικά του παγκόσμιου πρωταθλήματος τένις με αμαξίδιο.