Παρασκευή, 24 Φεβρουάριος 2023 12:05

ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Επιτυχίες στους αγώνες σε Καλαμάτα και Μεσσήνη

Γράφτηκε από τον

Στο βάθρο ανέβηκαν η Μαρία Καζολέα και η Βάσια Μιχαλοπούλου του Ομίλου Αντισφαίρισης Καλαμάτας, στους αγώνες τένις που έγιναν στην Καλαμάτα και τη Μεσσήνη και ολοκληρώθηκαν την περασμένη Τρίτη.

Συγκεκριμένα, η Μεσσηνία φιλοξένησε το εθνικό πρωτάθλημα τένις Ε2 για τις κατηγορίες κάτω των 12, 14, και 16 ετών. Ο Ο.Α. Καλαμάτας διοργάνωσε τις κατηγορίες κάτω των 12 και 16, με τη συμμετοχή 163 αθλητών από όλη την Νότια Ελλάδα και παράλληλα ο Σύλλογος Αντισφαίρισης Μεσσήνης, διοργάνωσε τους αγώνες κάτω των 14 ετών, στους οποίους η αθλήτρια του ΟΑΚ Μαρία Καζολέα, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, φθάνοντας μέχρι τον τελικό, απέναντι στη Βασιλική Λιαγκριδώνη (Γ.Ο. Περιστερίου). Δεν μπόρεσε όμως να ολοκληρώσει την προσπάθεια της, λόγω της ίωσης που την ταλαιπωρούσε. Στην πορεία της μέχρι τον τελικό η Μαρία Καζολέα απέκλεισε διαδοχικά τις Πούντζα Αθηνά (Α.Ο.Α Χαϊδαρίου), Νικολακοπούλου Ζωή (Χρυσός Ο.Α), Αλευρά Μελίνα (Γ.Ο. Περιστερίου) και Μαργαρίτη Δανάη (Σ.Α. Μεσσήνης). Στα διπλά η Καζολέα μοιράστηκε το γήπεδο με την Φαρμάκη Άννα (Α.Σ. Κολλεγίου Ντερή ), προχωρώντας μέχρι τον δεύτερο γύρο. Θαυμάσια εμφάνιση πραγματοποίησε και η Βάσια Μιχαλοπούλου στην κατηγορία κάτω των 16 ετών, που έγινε στα γήπεδα του Ο.Α. Καλαμάτας στη Τέντα. Καταρχάς η Βάσια Μιχαλοπούλου στέφθηκε πρωταθλήτρια στα διπλά, με συμπαίκτρια την Φασουλά Νεφέλη (Ο.Α.Γλυφάδας) επικρατώντας στον τελικό των Ρεντούμη (Σ.Α Ραφήνας) - Ηλιοπούλου (Α.Σ.Κολλεγίου Ντερλγ).
Στα μονά η Μιχαλοπούλου ξεκίνησε με το δεξί τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις, παίρνοντας την τρίτη θέση, επικρατώντας στους 3 πρώτους γύρους των Σαρρή Πελαγίας (Α.Σ.Κολλεγίου Ντερή ), Γρίβα Ανδριανής (Α.Ο.Α.Πατρών) και Λέκα Βενετίας (Ο.Α.Αθηνών). Στα ημιτελικά η Μιχαλοπούλου αποκλείστηκε από την Γορανίτη Βασιλική (Γ.Ο. Περιστερίου).
Στην κατηγορία αγοριών Κ12 αγωνίστηκε και ο Γιάννης Παντελίδης πραγματοποιώντας αρκετά καλή εμφάνιση ιδιαίτερα στα διπλά, που αγωνίστηκε μαζί με τον Τσοπάνογλου (Α.Ε Πόρτο Ράφτη), προχωρώντας μέχρι τα προημιτελικά.
Στα μονά ο Γιάννης Παντελίδης κέρδισε στον πρώτο γύρο των προκριματικών τον Αλυσανδράτο Μαρίνο (ΚεφαλληνιακόςΑ.Ο) και αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο από τον Πιερρακέα Δημήτρη (Σ.Α.Μεσσήνης).
Τέλος , στην κατηγορία κοριτσιών κάτω των 16 η Λήδα Μπλουγουρά, μετά από έναν δυνατό αγώνα, γνώρισε την ήττα από την Κωνσταντάρα Δήμητρα (Α.Σ. Θησέας ΑΓ. Δημητρίου) στον πρώτο γύρο του κυρίως ταμπλό και ο Νικόλας Μπαζιώτης στην κατηγορία Κ14 ηττήθηκε στον πρώτο γύρο των προκριματικών από τον Παπαδόπουλο Χρήστο (Ο.Α.Αττικής).
Αυτοί ήταν οι πρώτοι επίσημοι αγώνες της χρονιάς και ο Ο.Α.Κ. με ανακοίνωση του συνεχάρη όλα τα παιδιά και τον προπονητή της αγωνιστικής ομάδας Παναγιώτη Καλογερόπουλο για την παρουσία τους.