Δευτέρα, 06 Οκτώβριος 2014 20:48

Νομιμοποιήθηκαν όλες οι αυθαίρετες κατασκευές στο ΟΑΚΑ

Γράφτηκε από τον
Νομιμοποιήθηκαν όλες οι αυθαίρετες κατασκευές στο ΟΑΚΑ

Νόμιμες είναι πλέον όλες οι αυθαίρετες κατασκευές του ΟΑΚΑ. Αυτό επετεύχθη μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας τακτοποίησης των αυθαίρετων κατασκευών (μεταξύ των οποίων και οι μεταλλικές κατασκευές «Καλατράβα»), οι οποίες είχαν υλοποιηθεί χωρίς έκδοση οικοδομικής άδειας.

 

Η τακτοποίηση αφορά τις εξής κατασκευές:

- Το στέγαστρο του Κεντρικού Σταδίου

- Tο στέγαστρο του Ποδηλατοδρομίου

- H μετατροπή του Ποδηλατοδρομίου σε κλειστή εγκατάσταση

- H θολωτή περιοχή περιπάτου «Αγορά»

- Tο Τείχος των Εθνών

- Τα δύο στέγαστρα στις πύλες εισόδου επί της Κύμης και επί της Νεραντζιωτίσσης

- Τα pavilions που είναι κτίσματα με βοηθητικές χρήσεις (χώροι υγιεινής κοινού, γραφεία ομοσπονδιών, κλπ)

- Όλες οι περιφράξεις και όλα τα στοιχεία διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου

- Επεκτάσεις στο Ανοικτό Κολυμβητήριο που χρησιμοποιούνται ως γραφεία

- Τέσσερα κτίσματα υποσταθμών της ΔΕΗ στον περιβάλλοντα χώρο

- Αλλαγή χρήσεως στα κτίρια των ξενώνων, τα οποία πλέον στεγάζουν υπηρεσίες του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του Στρατού και διαφόρων Ομοσπονδιών.

Επισημαίνεται ότι για όσο διάστημα οι ως άνω κατασκευές ήταν αυθαίρετες, δεν μπορούσαν να υλοποιηθούν έργα συντήρησης και επισκευής. Επίσης, για την συντήρηση των μεταλλικών κατασκευών Καλατράβα, που είχε να γίνει από το 2004, έχουν προβλεφθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Αττικής, συνολικά 8 εκατομμύρια ευρώ, ενώ άλλες 600 χιλιάδες ευρώ έχουν δοθεί από την έκτακτη χρηματοδότηση του 2014 για τις άμεσες ανάγκες επισκευής και συντήρησης του ΟΑΚΑ, για χώρους όπως το κλειστό προπονητήριο.

Η τακτοποίηση έγινε κατ' εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 29 του νόμου 4178/2013 (ΦΕΚ 174/Α/8-8-2013) «Αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης - Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις», η οποία συμπεριλήφθηκε στον νόμο μετά από συνεργασία του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ανδριανού με τον τότε αν. υπουργό Σταύρο Καλαφάτη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ