Παρασκευή, 31 Μάρτιος 2023 13:11

ΕΥΚΛΗΣ: Οι επιδόσεις στον ''45ο Ποδηλατικό Γύρο Θυσίας''

Γράφτηκε από τον

Με δέκα αθλητές έλαβε μέρος ο Ευκλής στον ''45ο Ποδηλατικό Γύρο Θυσίας'', που διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή ο Π.Ο. Πατρών.

Πρόκειται για έναν από τους πιο ιστορικούς αγώνες της Ελλάδας που γίνεται εδώ και 45 χρόνια. Συνολικά αγωνίστηκαν

πάνω από 320 αθλητές από 48 αθλητικά σωματεία της Ε.Ο.Π. Ο καλαματιανός σύλλογος πέρα ότι είχε μεγάλη αποστολή, κατάφερε να πάρει δύο κύπελλα και τρία μετάλλια. Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Μυστριώτης για μία ακόμα φορά βρέθηκε στην πρώτη θέση του βάθρου, στο γκρουπ των 65+ ετών.
Στη πρώτη θέση, στην κατηγορία 35-39 ετών βρέθηκε και ο Πρωταθλητής Ελλάδας στην κατηγορία Φίλιππος Λυριντζής, ενώ ήταν 8ος στη γενική κατάταξη. Εξαιρετική εμφάνιση και απ' τον Μπάμπη Γκουλούση, ο οποίος κατέκτησε τη 2η θέση στο πολύ ανταγωνιστικό γκρουπ των 40-44 ετών. Τη κατηγορία αυτή συμπλήρωσαν ο Γιώργος Πολυπαθέλλης, που με πολύ καλή εμφάνιση τερμάτισε 13ος και ο Φώτης Γκόνης που ήταν 37ος.

Στο ηλικιακό γκρουπ των 50-54 ετών, ο Πάνος Βεργετόπουλος τερμάτισε 12ος, ο Ανδρέας Γκότσης 15ος, ο Νίκος Ρήγας 17ος και ο Δημήτρης Καούνης 20ος, στην πρώτη του εμφάνιση του με την ομάδα του Ευκλή. Στην κατηγορία 55-59 ετών, ο Γιώργος Κλείδωνας τερμάτισε 11ος. Όπως δήλωσαν οι αθλητές, ο αγώνας αυτός των 100 χλμ., εκτός από το αγωνιστικό μέρος, έχει και έναν συμβολικό χαρακτήρα καθώς είναι αφιερωμένος στους Αγωνιστές της Επανάστασης του 1821, με εκκίνηση από την Πάτρα και τερματισμό στην Ι. Μ. Αγίας Λαύρας, ενώ θεωρείται και ένας από τους πιο δύσκολους από πλευράς διαδρομής.