Σάββατο, 01 Απρίλιος 2023 17:24

Ολα έτοιμα για τον Μαραθώνιο Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον

Ραντεβού στη Μεσσήνη έχουν την Κυριακή μικροί και μεγάλοι, καθώς έφθασε η ώρα για τον 16ο Μαραθώνιο Δρόμο Μεσσήνης. Μια διοργάνωση που έχει γίνει θεσμός και προσελκύει αθλητές από όλη την χώρα.

Η εκκίνηση για την διαδρομή των 42,195 χιλιομέτρων θα δοθεί στις 7 το πρωί από την κεντρική πλατεία της Μεσσήνης, ενώ για το δυναμικό βάδην στις 6 π.μ. Παράλληλα με το Μαραθώνιο θα γίνουν αγώνες 3 και 10 χιλιομέτρων, ενώ για πρώτη φορά θα γίνει και αγώνας 1.000 μέτρων. Η εκκίνηση για τα 10 χιλιόμετρα θα δοθεί στις 9.30 το πρωί. Για τα 3 χιλιόμετρα στις 11.30 το πρωί και για τα 1.000 μέτρα στις 12 το μεσημέρι. Αφετηρία και τερματισμός όλων των αγώνων είναι η κεντρική πλατεία.
Στο Μαραθώνιο αναμένεται να συμμετάσχουν 180 αθλητές, ενώ συνολικά θα λάβουν μέρος πάνω από 750 άτομα.
Εγγραφές θα γίνονται και σήμερα από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Το ρεκόρ διαδρομής στο Μαραθώνιο ανήκει στον Παναγιώτη Καρούτζο, που τερμάτισε πέρυσι πρώτος σε 2 ώρες και 29 λεπτά. Η διαδρομή είναι: Πλατεία Μεσσήνης, Μπούκα, Αγιος Νικόλαος επιστροφή Μεσσήνη παράδρομος Αεροδρομίου, Αρις, Αμμος, γέφυρα Πλατύ- Ανεμόμυλου, Αμμος, Αρις, 7η επαρχιακή Τρίοδος Μεσσήνης – Πλατεία Μεσσήνης.
Την σπουδαία αθλητική διοργάνωση διοργανώνουν ο Δήμος Μεσσήνης και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Αθλουμένων Μεσσήνης (Σ.Α.Μ.) και υπό την αιγίδα της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οι διοργανωτές παραχώρησαν χθες το πρωί συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο Μεσσήνης. Ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος έκανε λόγο για έναν καταξιωμένο Μαραθώνιο στην Ελλάδα, ενώ παρατήρησε ότι την Κυριακή γίνονται συνολικά 34 αγώνες στην Ελλάδα. Πρόσθεσε όμως ότι ο αγώνας της Μεσσήνης έχει πλεονεκτήματα και στόχος του Δήμου είναι να αναβαθμίσει το Μαραθώνιο, που είναι αναγνωρισμένος από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μαραθωνίων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος σημείωσε ότι είναι ένας αγώνας θεσμός με ωραία διαδρομή και ευχήθηκε να κυλήσουν όλα ομαλά.
Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Μπάμπης Μακρής, δήλωσε ότι ο Μαραθώνιος Μεσσήνης, πέρα από αθλητικός είναι και πολιτιστικός αγώνας, αναφέροντας ότι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας θα ανοίξει το Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αρχαία Μεσσήνη για να το επισκεφθούν οι συμμετέχοντες στον αγώνα.
Ο προπονητής του Μεσσηνιακού Δημήτρης Πουλόπουλος, επεσήμανε ότι η ανάπτυξη και η πρόοδος του αθλητισμού, εξαρτάται από τους δήμους και τις περιφέρειες. Σημείωσε ότι ο Δήμος Μεσσήνης και η περιφέρεια στηρίζουν τον αθλητισμό και στάθηκε στην ανακαίνιση του δημοτικού Σταδίου. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αθλουμένων Μεσσήνης Γιάννης Πουλάκος, δήλωσε ότι ο Μαραθώνιος της Μεσσήνης είναι ο δεύτερος αρχαιότερος στη χώρα, με εύκολη και πιστοποιημένη διαδρομή, που φέτος έχει αυξημένες συμμετοχές σε σύγκριση με πέρυσι.