Τρίτη, 07 Οκτώβριος 2014 20:08

Με τον Αντώνη Μαυρέα γιόρτασαν την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο Δημοτικό Σχολείο Διαβολιτσίου

Γράφτηκε από τον

Από φέτος καθιερώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να εορτάζεται η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου.

Ο θεματικός άξονας του φετινού εορτασμού είχε ως θέμα του τον ρατσισμό και τη διαφορετικότητα. Την ημέρα αυτή προβλέπεται να διεξάγονται στις σχολικές Μονάδες  ενδοσχολικοί αγώνες αθλοπαιδείας καθώς και ειδικές εκδηλώσεις που προάγουν τοπνεύμα της άμιλλας και τα ιδεώδη του αθλητισμού. Βασική επιδίωξη του εορτασμού είναι οι μαθητές των σχολείων της χώρας μας να αποκομίζουν τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης Παιδείας που ο αθλητισμός δύναται να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης. Στο Δημοτικό σχολείο Διαβολιτσίου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα  ο εορτασμός της Πανελλήνιας ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με μια σειρά από σχετικές δραστηριότητες.
Η ανακοίνωση του σχολείου περιγράφει:
«Το πρωί ο Δάσκαλος Αναστάσιος Παπαδόπουλος ανέγνωσε τον χαιρετισμό του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κου Αλέξανδρου Δερμετζόπουλου. Στη συνέχεια οι μαθητές παρακολούθησαν ντοκιμαντέρ για το ολυμπιακό πνεύμα και τους τρόπους που μπορεί να ξεπεραστεί η διαφορετικότητα και η ανισότητα των ατόμων  μέσα από την άμιλλα του αθλητικού πνεύματος. Λίγη ώρα αργότερα, το σχολείο επισκέφθηκε ο  αγαπητός σε όλους Μεσσήνιος ποδοσφαιριστής, Αντώνης Μαυρέας. Εκεί τον υποδέχτηκαν οι δάσκαλοι και οι μαθητές. Τον καταξιωμένο ποδοσφαιριστή καλωσόρισε ο Διευθυντής της σχολικής Μονάδας Φώτης Πετρόπουλος που τόνισε τη χαρά και την τιμή που απεκόμισαν δάσκαλοι και μαθητές να φιλοξενούν την ιδιαίτερη για το σχολικό αθλητισμό αυτή μέρα, έναν ταλαντούχο αθλητή που τίμησε τη Μεσσηνία και τη χώρα μας τόσο με το αθλητικό του ταλέντο όσο και με το ήθος του. Η παρουσία του στο σχολείο συνέχισε, αποδεικνύει την αγάπη του για τα παιδιά αφού και ο ίδιος υπηρετεί πλέον τον αθλητισμό από το πόστο του προπονητή. Ο  παλαίμαχος αθλητής μίλησε στους μαθητές για τη δική του παιδική ηλικία, και τα όνειρα που έκανε ως μαθητής του Δημοτικού ακόμη να παίξει ποδόσφαιρο. Τους είπε επίσης πόσο σημαντικό είναι να σεβόμαστε τον αντίπαλο ανεξάρτητα από τη φυλή, τη χώρα ή το χρώμα που έχει. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν φάσεις από αγώνες του καταξιωμένου ποδοσφαιριστή. Ιδιαίτερα ενθουσιάστηκαν με τα στιγμιότυπα από τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Νάπολι που ο Αντώνης Μαυρέας  έπαιξε αντιμέτωπος με τον  Ντιέγκο  Μαραντόνα.Ο Αντώνης χάρισε αθλητικά κασκόλ που κέρδισαν κατόπιν κλήρωσης κάποιοι μαθητές. Οι μαθητές φωτογραφήθηκαν μαζί του και έκαναν διάφορες ερωτήσεις για την ποδοσφαιρική του πορεία και τα σχολικά του χρόνια. Στο τέλος οι μαθητές απόλαυσαν τον Αντώνη να κάνει κόλπα με την μπάλα και να παίζει κεφαλιές με τον Διευθυντή του Σχολείου Φώτη Πετρόπουλο. Φεύγοντας ο Αντώνης υποσχέθηκε ότι θα ξανάρθει και αυτή τη φορά θα παίξει ποδόσφαιρο με του όλους τους μαθητές στο γήπεδο του Διαβολιτσίου».