Τετάρτη, 08 Οκτώβριος 2014 12:42

Η ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. διοργάνωσε τον 5ο αγώνα scramble - enduro Νότιας Ελλάδος

Γράφτηκε από τον

Έναν αγώνα που τα είχε όλα, ομίχλη, βροχή και δυνατές μάχες σε όλες τις κατηγορίες, διοργάνωσε το αθλητικό  σωματείο Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Καλαμάτας  στον Ταΰγετο στην περιοχή κατασκήνωση Άγια Μαρίνα.

Ήταν ο 5ος αγώνας του πρωταθλήματος  scramble-enduro  Ν. Ελλάδος όπου 30 αναβάτες πήραν εκκίνηση στην πιο δύσκολη διαδρομή που έχει γίνει φέτος μιας και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν ήταν ακραίες, με τους θεατές να είναι αρκετοί και το θέαμα εκπληκτικό.
Οι κατηγορίες ήταν πέντε: S1 250 κυβ. S2 450 κυβ. SB ερασιτεχνική κατηγορία, SEXPERT, SSENIOR (μεγάλης ηλικίας ) μεγάλες μάχες έγιναν σε όλες τις κατηγορίες με κορυφαία στην κατηγορία S2 όπου οι δυο πρώτοι αναβάτες τερμάτισαν με διαφορά 1''.
Νικητές στην κατηγορία S1 ήταν: 1ος Βούλγαρης Αθανάσιος σωματείο (ΦΙΛΜΑ), 2ος Νικιάς Κωνστ/ος (ΑΜΟΣ), 3ος Κορδονούρης Παναγιώτης (ΦΙΛ.Μ.Α).
Στην κατηγορία S2: 1ος Ραπατσουλέας Δημήτριος (Α.Μ.Ο.Σ), 2ος Καρανάσης Αλέξανδρος (Α.Ο.Λ.Μ.Ο), 3ος Θεοδώρου Ανδρέας (ΦΙΛ.Μ.Α).
Στην κατηγορία SB: 1ος Τσουκάτος Ηλίας (ΦΙΑΜ), 2ος  Καύκας Ιωάννης (Α.Ο.Λ.Μ.Ο), 3ος Αργύρης Δημήτριος (ΦΙΛ.Μ.Α).
Στην κατηγορία SSENIOR: 1ος  Σταματόπουλος Σπύρος (Μ.Ο.Λ.Π.), 2ος Ρουμελιώτης Μανώλης (ΑΤΙΚΟ).
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ SEXPERT: 1ος Ντουζένης Μιχάλης (ΛΕ.ΜΟ.ΕΡ.), 2ος Γιάννουκλας Παναγιώτης  (ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ).
O αγώνας ήταν επεισοδιακός ξεκίνησε με μισή ώρα καθυστέρηση λόγω ομίχλης, στην μέση περίπου του αγώνα ξεκίνησε να βρέχει δυσκολεύοντας το έργο των αθλητών και περίπου δέκα λεπτά πριν την κανονική διάρκειά του διεκόπη λόγω δυνατής βροχόπτωσης αλλά και της πυκνής ομίχλης, που ευτυχώς ήρθε προς το τέλος. Όλοι οι αναβάτες τερμάτισαν  χωρίς απρόοπτα.
Η ΛΕΜΟΚΑ ευχαρίστησε τον δήμο Καλαμάτας πού ήταν αρωγός αυτής της προσπάθειας, τους υποστηρικτές του αγώνα, το σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών,  την Ελληνική ομάδα διάσωσης και  το κέντρο αποκατάστασης "Διάπλαση".