Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2014 13:09

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ: Στην πρώτη 10άδα της Σπαρτακιάδας οι αθλητές του Ευκλή Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ: Στην πρώτη 10άδα της Σπαρτακιάδας οι αθλητές του Ευκλή Καλαμάτας

Το περασμένο Σάββατο οι ποδηλάτες του Ευκλή Καλαμάτας Πάνος Βεργετόπουλος, Σταύρος Κανελλόπουλος και Θανάσης Νικητόπουλος συμμετείχαν στην "26η Σπαρτακιάδα", ένα ποδηλατικό αγώνα αντοχής, μήκους 357 χιλιομέτρων, τον οποίο κάθε χρόνο διοργανώνει η ΠΕΠΑ.


Σε σύνολο 248 συμμετοχών όλων των κατηγοριών και ηλικιών, οι Καλαματιανοί αλήτες τερμάτισαν σε πολύ καλές θέσεις και είναι χαρακτηριστικό ότι ήταν και οι τρεις στην πρώτη 10άδα.
Ο αγώνας είχε όριο προθεσμίας 12 ώρες μετά την έναρξη του. Η εκκίνηση δόθηκε στην Αθήνα στο Παναθηναϊκό Στάδιο και η διαδρομή που ακολούθησαν οι ποδηλάτες ήταν Ζάππειο - Σύνταγμα - Ομόνοια - Λ. Αθηνών - Νέα Εθνική Οδός Αθηνών/Κορίνθου - Κόρινθος - Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών/Αργους - Μύλοι - Αχλαδόκαμπος - Τρίπολη και ο τερματισμός έγινε στην Σπάρτη, μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα.

Το Σάββατο η "Ανάβαση Ταϋγέτου"

Το Σάββατο 11/10 θα διεξαχθεί ποδηλατικός αγώνας δρόμου η «7η Ανάβαση Ταϋγέτου» μήκους 45 χλμ.τον οποίο θα συνδιοργανώσουν ο Ευκλής Καλαμάτας και ο Δήμος Καλαμάτας. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 15.30 από την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας και οι αθλητές αφού κάνουν 10 χλμ. μέσα στην πόλη, θα ακολουθήσουν τον εθνικό επαρχιακό δρόμο Καλαμάτας - Σπάρτης μέχρι το Τουριστικό Ταϋγέτου, όπου θα είναι ο τερματισμός και θα γίνουν οι απονομές.
Κάθε αθλητής θα υπογράφει υπεύθυνη δήλωση ότι είναι υγιής και συμμετέχει στον αγώνα αποκλειστικά με δική του ευθύνη. Το κόστος συμμετοχής θα είναι 5 ευρώ για κάθε αθλητή.
Θα υπάρχουν βραβεύσεις για τους τρεις πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας.
Οι κατηγορίες θα είναι έφηβοι μέχρι 19 ετών, 20-29 ετών, 30-39 ετών, 40-49 ετών, 50- 59 ετών, 60 ετών και άνω.
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέχρι την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου στις 2 μ.μ. στο email: tasos_kanello@yahoo.gr.