Παρασκευή, 26 Μάιος 2023 16:10

ΣΤΙΒΟΣ: Πέταξε στα 8,26μ. ο Τεντόγλου στο μίτινγκ της Λεμεσού (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
ΣΤΙΒΟΣ: Πέταξε στα 8,26μ. ο Τεντόγλου στο μίτινγκ της Λεμεσού (βίντεο)

Ο Μίλτος Τεντόγλου βρέθηκε σε καλή μέρα στο διεθνές μίτινγκ της Λεμεσού και έκανε τέσσερα άλματα στο ίδιο επίπεδο, με το τελευταίο στα 8,26μ. να ξεχωρίζει. Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου ισοφάρισε το πανελλήνιο ρεκόρ Κ23 στα 200μ. και πλέον έχει την 5η επίδοση στην Ελλάδα.

Η θερινή σεζόν άνοιξε σήμερα για τον Μίλτο Τεντόγλου στο διεθνές μίτινγκ της Λεμεσού με τον Έλληνα να καταγράφει καλύτερο άλμα στα 8,26 μέτρα και να ξεκινάει δυνατά τους αγώνες του.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι πραγματοποίησε πολύ καλό ξεκίνημα αφού είχε συνολικά τέσσερα έγκυρα άλματα εκ των οποίων τα τρία πάνω από τα 8,20 μέτρα. Ο "χρυσός" ολυμπιονίκης και πρωταθλητής Ευρώπης με το σημερινό άλμα έγινε ο κορυφαίος αθλητής φέτος στην Ευρώπη και ο έκτος στον κόσμο. Ο Τεντόγλου προέρχεται από περίοδο προετοιμασίας στην Κύπρο, στη διάρκεια της οποίας έβαλε τις τελευταίες βάσεις πριν τους αγώνες της θερινής περιόδου και έχει μπροστά του ένα μεγάλο κύκλο αγώνων, πριν φτάσει στο στόχο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στα μέσα Αυγούστου.

Ο 25χρονος ξεκίνησε τον αγώνα του με 8,25 μ., ήταν άκυρος στο δεύτερο άλμα, πέτυχε 8,17 μ. στο τρίτο, δεν ολοκλήρωσε το τέταρτο κι έκλεισε τον αγώνα του με 8,22 μ. και 8,26 μέτρα. Ο αθλητής θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στις 4 του μηνός στο Street Event του Πειραιά, που θα χειροκροτηθεί από τους Έλληνες φιλάθλους που θα δώσουν το παρών στη διοργάνωση.

Πηγή: sport24.gr