Σάββατο, 27 Μαϊος 2023 10:03

Διήμερο ιππικών αγώνων στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
Διήμερο ιππικών αγώνων στην Καλαμάτα

Αναπτυξιακούς αγώνες ιππασίας διοργανώνει σήμερα και αύριο ο Ιππικός Ομιλος Καλαμάτας στις εγκαταστάσεις του στη Δυτική Παραλία (περιοχή Μπουρνιά).

Η δράση θα ξεκινήσει σήμερα στις 11 το πρωί με τους αγώνες δεξιοτεχνίας (Α1 κατηγορία παίδων), ενώ στη μία το μεσημέρι θα γίνει και επίδειξη Special Olympics. Οι αθλητές αυτοί θα έχουν έτσι την ευκαιρία να μετρήσουν τις δυνάμεις τους ενόψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος τον επόμενο μήνα στη Γερμανία. Ενδιάμεσα στις 12 το μεσημέρι θα γίνει αγώνας δεξιοτεχνίας (Α3 ενηλίκων) και στις 2 το μεσημέρι αγώνας κατηγορίας Α6. Την Κυριακή θα διεξαχθούν αγώνες εμποδίων. Στις 10 το πρωί θα γίνει ο αγώνας ύψους 0.80 μ, στις 12 θα γίνει ο αγώνας με το ύψος των εμποδίων να είναι στο 1 μέτρο. Στη μία το μεσημέρι το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνα όπεν κατηγορίας ύψους 1.05, 1.10 και στις 2 το μεσημέρι όπεν κατηγορία ύψους 1.25 μ.
Ο Ιππικός Ομιλος Καλαμάτας καλεί λοιπόν τον κόσμο να παρακολουθήσει ένα διήμερο ιππικών αγώνων, που θα συγκεντρώσει περίπου 50 ιππείς και αμαζόνες από όλη την Πελοπόννησο, με τους διοργανωτές να δίνουν επίσης δυναμικό “παρών”.