Τρίτη, 14 Οκτώβριος 2014 21:34

Kids’ Athletics την Παρασκευή στην Καλαμάτα, με 800 παιδιά δημοτικών σχολείων

Γράφτηκε από τον

Γεμάτη παιδιά ηλικίας 10 και 11 ετών θα είναι η κεντρική πλατεία της Καλαμάτας την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου.

Ο λόγος είναι το πρόγραμμα Kids’ Athletics που υλοποιείται στο πλαίσιο των αξόνων του κοινωνικού σχολείου από τα Υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Περίπου 800 παιδιά, μαθητές και μαθήτριες της Ε' και Στ' τάξης των Δημοτικών Σχολείων Καλαμάτας θα συμμετάσχουν σε πέντε αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού (Στίβος), από τις 9.30 το πρωί έως τις 12.15 μ.μ. με σκοπό να μυηθούν στα ιδεώδη του αθλητισμού.
Αλλωστε το σλόγκαν αυτής της εκδήλωσης είναι "Νους υγιής εν σώματι υγιεί", που έλεγαν και οι αρχαίοι Ελληνες.
Το "παρών" στις αθλητικές εκδηλώσεις της Παρασκευής θα δώσει ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός και ίσως και ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.
Σήμερα δόθηκε στο Διοικητήριο συνέντευξη τύπου όπου έγιναν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την ενδιαφέρουσα αυτή αθλητική εκδήλωση που θα λάβει χώρα στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.
Το πρόγραμμα της μεθαυριανής εκδήλωσης έχει ως εξής:
Στις 9.30 με 9.40 θα γίνει η άφιξη μαθητών και από τις 9.40 μέχρι τις 10 π.μ. θα συγκεντρωθούν οι μαθητές και θα δοθούν οδηγίες.
Από τις 10 έως τις 10.30 π.μ. θα ακουστούν χαιρετισμοί επισήμων και από τις 10.30 έως τις 12 μ. θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα. Η αθλητική εκδήλωση θα ολοκληρωθεί στις 12.30 μ.μ. αφού απονεμηθούν διπλώματα σε μαθητές και μαθήτριες και βγουν αναμνηστικές φωτογραφίες.
Ρεπορτάζ στην Ελευθερία της Τετάρτης.