Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023 15:01

ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Προπόνηση με τον Γάλλο δάσκαλο του τζούντο Alan Raoul

Γράφτηκε από τον
ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Προπόνηση με τον Γάλλο δάσκαλο του τζούντο Alan Raoul

Την ευκαιρία να προπονηθούν με τον Γάλλο δάσκαλο του τζούντο Alan Raoul, είχαν την περασμένη Παρασκευή οι αθλητές και οι αθλήτριες του αθλητικού συλλόγου τζούντο “Ολυμπιονίκης Καλαμάτας”.

Ο Alan Raoul, που είναι ένας από τους δασκάλους τζούντο στο "Judo Club de Guichen" της Γαλλίας, ακολουθεί ένα πρόγραμμα κάνοντας προπονήσεις σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης και βρέθηκε και στην Καλαμάτα, κάνοντας δίωρη προπόνηση με την αγωνιστική ομάδα του “Ολυμπιονίκη”.
“Μεγάλη μας τιμή που μας επέλεξε, χαρά και μοναδική εμπειρία για τους μαθητές μας, που έκαναν προπόνηση μαζί του και ο Alan τους έδειξε κάποιες αγωνιστικές τεχνικές του! Στο τέλος κάναμε πολλά Randori βλέποντας στην πράξη ένα αγωνιστικό και ποιοτικό τζούντο. Αξίζει να σημειωθεί πως στην Γαλλία το τζούντο είναι δεύτερο -τρίτο σε δημοτικότητα άθλημα, με περίπου 6.000 συλλόγους σε όλη την χώρα και ένα εκατομμύριο αθλητές στο σύνολο εκ των οποίων δεκάδες πρωταθλητές με ολυμπιακές διακρίσεις.
Ο Alan στο σύλλογο του, που είναι σε μια μικρή κωμόπολη έχει περίπου 300 μαθητές, έμεινε εντυπωσιασμένος με το επίπεδο των αθλητών μας και μας προσκάλεσε να πάμε για δεκαπενθήμερο camp στην πόλη του! Στο τέλος δε, ανταλλάσσοντας αναμνηστικά δώρα, τον ευχαριστήσαμε και του ευχηθήκαμε καλή συνέχεια στο ταξίδι του και γιατί όχι, στο κοντινό μέλλον να βρεθούμε και εμείς στην Γαλλία! Ο υγιής αθλητισμός άλλωστε ενώνει τους ανθρώπους, δημιουργεί φιλίες και προάγει τον πολιτισμό”, αναφέρει ο καλαματιανός σύλλογος γι’ αυτή την εμπειρία.