Δευτέρα, 03 Νοέμβριος 2014 19:00

Παρουσία της Σ.Βούλτεψη και του Γ.Ανδριανού η 17η τελετή απονομής δημοσιογραφικών βραβείων του ΠΣΑΤ

Γράφτηκε από τον

Παρουσία της κυβερνητικής εκπροσώπου, Σοφίας Βούλτεψη και του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Κέντρο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, η 17η τελετή απονομής των αθλητικών δημοσιογραφικών βραβείων του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Ανδριανός, αφού συνεχάρη τους βραβευθέντες, τόνισε μεταξύ άλλων: «Οι συνθήκες που έχει να αντιμετωπίσει ένας αθλητικός δημοσιογράφος είναι γνωστές σε όλους μας. Δεν είναι μόνο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, που έχουν γίνει ακόμη οξύτερα λόγω της κρίσης, είναι συχνά και η πίεση να ανέβουν οι τόνοι, να βγει το πρωτοσέλιδο, να ικανοποιηθούν τα οπαδικά κοινά. Γι΄αυτό είναι διπλά αξιέπαινο το έργο των δημοσιογράφων εκείνων, που μέσα σε αυτό το περιβάλλον δουλεύουν με γνώμονα την ποιότητα, την εγκυρότητα, την επαγγελματική ακεραιότητα.

Ιδιαίτερα σήμερα, υπάρχει μία μάχη που καλούμαστε να την δώσουμε μαζί –είναι η μάχη ενάντια στην οπαδική βία. Όπως έχω πει και στη Βουλή, το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, που περιλαμβάνει διατάξεις για τη βία αλλά και τη διαφάνεια, θα δοθεί προς διαβούλευση μέχρι τις 20 του μηνός. Παράλληλα, προχωράμε μέτρα όπως για την ενίσχυση της αθλητικής δικαιοσύνης σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Δικαιοσύνης, με δικαστικούς λειτουργούς που δεν θα "φορτώνονται" με άλλες μη αθλητικές υποθέσεις, και για το ξέμπλεγμα της πολύ περίπλοκης υπόθεσης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και της λειτουργίας καμερών, ώστε να υλοποιηθεί επιτέλους αυτή η αναγκαία υποδομή, σ΄αυτό το δύσκολο δημοσιονομικό περιβάλλον. Όμως, κανένα μέτρο δεν πρόκειται να αποδώσει τα αναμενόμενα, αν δεν σταματήσει να πέφτει "λάδι στη φωτιά" της οπαδικής βίας».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε επίσης στην κριτική που του ασκήθηκε για την αναβολή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων, μετά το θάνατο του φιλάθλου του Εθνικού Κώστα Κατσούλη, αλλά και στο ζήτημα της απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών, μετά από υποδείξεις της Αστυνομίας και της ΔΕΑΒ. Για το ζήτημα αυτό, μάλιστα, προανήγγειλε ότι «... βούλησή μου είναι στο νέο αθλητικό νόμο, η αρμοδιότητα της απαγόρευσης των μετακινήσεων να φύγει από τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς αφορά ξεκάθαρα τη Δημόσια Τάξη και όχι αθλητική δραστηριότητα. Και εφόσον μιλώ για αρμοδιότητες, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στη διάκρισή τους. Άλλες είναι οι αρμοδιότητες και το πεδίο δράσης των Ομοσπονδιών, άλλο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, άλλο της Δικαιοσύνης, άλλο της Αστυνομίας και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, άλλο του Υπουργείου Ανάπτυξης για τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ. Κι αυτή την διάκριση ένας έμπειρος αθλητικός δημοσιογράφος μπορεί και την κάνει εύκολα».

Καταλήγοντας, ο κ.Ανδριανός σημείωσε: «Υπάρχουν πολλά που πρέπει να αλλάξουν και σ΄αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε. Σας καλώ λοιπόν να συμβάλουμε όλοι σ΄αυτή την προσπάθεια, ο καθένας από τη θέση του και με το θεσμικό του ρόλο. Θυμίζω μάλιστα ότι ο ΠΣΑΤ κλήθηκε και κατέθεσε τις δικές του προτάσεις στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή. Χρειάζονται λοιπόν οι προτάσεις, χρειάζεται η σκληρή αλλά τεκμηριωμένη και δίκαιη δημοσιογραφική κριτική, χρειάζονται τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, όχι όμως η υποδαύλιση της βίας και του οπαδικού φανατισμού».

Τα δημοσιογραφικά βραβεία που απονεμήθηκαν ήταν τα εξής:

Γραπτός Τύπος

=============

Δημήτρης Χρυσάνθης (Έπαθλο ΕΣΗΕΑ): Αφιέρωμα: «Ολυμπιακοί Αγώνες 2004 – Δέκα Χρόνια μετά», Εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»

Σωτήρης Βετάκης (Έπαθλο ΕΔΟΕΑΠ Χρήστου Σβολόπουλου): Συνέντευξη με Σερίνα Αμπντέλ Φατάχ, Εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»

Θανάσης Ασπρούλιας: Συνέντευξη με Στεφάν Λάσμε, Εφημερίδα «GOAL NEWS»

 

Ιστοσελίδες

===========

Άρης Ασβεστάς (Έπαθλο ΕΔΟΕΑΠ Πάνου Γεραμάνη): Έρευνα: «Το κόστος της Βίας», Ιστοσελίδα «Contra.gr»

Βασίλης Σαρημπαλίδης: Έρευνα: «Ράλι Ακρόπολις», Ιστοσελίδα «zougla.gr»

 

Τηλεόραση

=========

Μένιος Σακελλαρόπουλος (Έπαθλο Νικήτα Γαβαλά): Αφιέρωμα: «Εθνική Ελλάδας Χτες... Σήμερα... Πάντα...», Τηλεοπτικό Κανάλι «MEGA CHANNEL»

Πέτρος Πετρούσης: Αφιέρωμα: «50 Χρόνια Πανσερραϊκός», Τηλεοπτικό Κανάλι «Serres T.V.»

Αθλητικό Τμήμα «ΟΠΑΠ T.V.»: Τηλεοπτική εκπομπή «Σαν Σήμερα»

 

Φωτογραφία

==========

Βασίλης Κουτρουμάνος: «Βραζιλιάνος»

 

Επίσης, έπαινος απονεμήθηκε στο αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ ΟΠΕΝ για την τηλεοπτική εκπομπή «Αθλητική Κυριακή» και τη ραδιοφωνική εκπομπή Μικρόφωνο στα γήπεδα».

Βραβεύτηκαν ακόμη οι δημοσιογράφοι που συνέγραψαν ή επιμελήθηκαν βιβλία, καθώς και τα παιδιά αθλητικών συντακτών που πέτυχαν στις εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.


πηγη ΑΠΕ