Τρίτη, 04 Νοέμβριος 2014 18:54

Το Παρίσι εξετάζει υποψηφιότητα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024

Γράφτηκε από τον

Παρά το γεγονός ότι η Γαλλία δεν έχει αποφασίσει αν θα υποβάλει υποψηφιότητα για να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, η Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας (CNOSF) έχει ήδη σχεδιάσει μια δημόσια επιχείρηση εξεύρεσης πόρων για να χρηματοδοτήσει μια πιθανή υποψηφιότητα για το Παρίσι.

 

Η CNOSF θα ανακοινώσει τον προσεχή Ιανουάριο αν θέλει να μπει στην διεκδίκηση των Αγώνων του 2024, ενώ ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα πάρει την τελική απόφαση μέχρι το Σεπτέμβριο του 2015.

Η Γαλλική Επιτροπή για το Διεθνή Αθλητισμό (CFSI) διεξάγει αυτή τη στιγμή μια μελέτη σχετικά με τη δυνατότητα μιας γαλλικής Ολυμπιακής υποψηφιότητας, Το Παρίσι είχε ηττηθεί και στη διεκδίκηση των Αγώνων του 2012 από το Λονδίνο.

«Υπάρχουν ισχυρές δυνατότητες στο ενδεχόμενο υποψηφιότητάς μας», είπε ο πρόεδρος της CNOSF, Ντενί Μασελιά. Θα πρέπει πάντως να τονιστεί, ότι η κυβέρνηση είναι αυτή που θα αποφασίσει αν το Παρίσι πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα.

Το ενδεχόμενο να υπάρξει και αμερικανική υποψηφιότητα για τους Αγώνες θεωρείται βασικής σημασίας για τους Γάλλους, ενώ ο Μασελιά πιστεύει ότι το κρίσιμο σημείο είναι να εξασφαλιστεί η στήριξη του γαλλικού λαού.

Η Γερμανία έχει ανακοινώσει ότι θα καταθέσει υποψηφιότητα για τους Αγώνες του 2024 με το Βερολίνο ή το Αμβούργο, ενώ μεταξύ των άλλων υποψηφίων πόλεων είναι πιθανό να βρίσκεται και μία πόλη από τις ΗΠΑ, η Κωνσταντινούπολη, το Παρίσι, η Ρώμη, η Ντόχα και μια αφρικανική πόλη. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2016 θα γίνουν στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ενώ του 2020 στο Τόκιο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ