Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024 11:57

"Αυλαία" στην Καλαμάτα για τη γιορτή της ρυθμικής γυμναστικής

Γράφτηκε από τον

Με την τελετή των απονομών ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ στην Τέντα, το Διεθνές Κύπελλο «Kalamata Cup» και το «Elegant Cup».

Δύο διοργανώσεις που έφεραν και φέτος στην Καλαμάτα, εκατοντάδες αθλήτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Συγκεκριμένα, στη διπλή γιορτή της ρυθμικής γυμναστικής, συμμετείχαν 550 αθλήτριες από 45 συλλόγους.
Το «Kalamata Cup» έγινε για 31η χρονιά, με συμμετοχές από ΗΠΑ, Ινδία, Βουλγαρία και φυσικά Ελλάδα, ενώ το «Elegant Cup», που απευθύνεται περισσότερο στις μικρότερες ηλικίες, διεξήχθη για 10η φορά με διοργανωτή τον Φιλογυμναστικό Ομιλο Καλαμάτας, που μετείχε μάλιστα και στους αγώνες με 22 αθλήτριες σε όλες τις αναπτυξιακές ηλικίες.
Η δράση ξεκίνησε την Πέμπτη και ολοκληρώθηκε την Κυριακή. Ηταν ένα τετραήμερο γεμάτο ρυθμική γυμναστική, που προσέφερε θέαμα και την ευκαιρία στις Ελληνίδες αθλήτριες να προετοιμαστούν για το πανελλήνιο πρωτάθλημα που ακολουθεί.

Στα ευχάριστα, ότι ο κόσμος στήριξε και φέτος αυτή την προσπάθεια, αφού η προσέλευση στην Τέντα ήταν ικανοποιητική όλες τις μέρες.
Να σημειωθεί ότι οι αγώνες που διοργάνωσε, όπως προαναφέραμε ο Φιλογυμναστικός Ομιλος Καλαμάτας, είχαν την έγκριση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας και τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.