Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 13:50

Παγκόσμιος αγώνας ποδηλασίας το 2025 στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από τον

 

Οι κορυφαίοι ποδηλάτες του κόσμου θα βρεθούν τον Απρίλιο του 2025 στη Μεσσηνία, καθώς ο νομός μας, θα φιλοξενήσει τον Παγκόσμιο αγώνα ποδηλασίας “Merciless τύπου Gravel bikes.

Για το σκοπό αυτό ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, συναντήθηκε προχθές με τους εκπροσώπους της Αγγλικής εταιρείας Red On Sports, Maximillian Wussler, Malcolm Smith και Debbie Rycraft, καθώς και τον προπονητή ποδηλασίας και διοργανωτή αγώνων Κοσμά Νταβουτιάν. Ο αγώνας αποτελεί μέρος παγκοσμίου κυπέλλου αγώνων, με τους υπόλοιπους αγώνες να φιλοξενούνται σε άλλες χώρες, όπως Σκωτία, Σουηδία, Νορβηγία, Γερμανία, Ισλανδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Νότια Αμερική. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι αθλητές στην Μεσσηνία θα είναι Καλαμάτα – Μεσσήνη – Οιχαλία και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά οδοί με χωμάτινο κατάστρωμα.
Οι εκπρόσωποι της εταιρείας δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την συνάντησή τους με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, καθώς η προοπτική διοργάνωσης ενός διεθνούς εμβέλειας ποδηλατικού γεγονότος στη Καλαμάτα, στοχεύει στην ανάδειξη της περιοχής σε έναν παγκοσμίως αναγνωρίσιμο ποδηλατικό προορισμό. Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι πρόκειται για σημαντικό γεγονός, μέσω του οποίου θα αναδειχθεί η ομορφιά και η φιλοξενία του τόπου μας και θα δοθεί η ευκαιρία να πραγματοποιηθεί ένας παγκόσμιος αθλητικός αγώνας. Για το σκοπό αυτό ο κ. Αναστασόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, είχε επικοινωνία με τον αρμόδιο θεματικό αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Θάνο Μιχελόγγονα, τον οποίο ενημέρωσε για τη συνάντηση αυτή και ακολούθησε συζήτηση, με τους εκπροσώπους της Red On Sports.