Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 16:14

Καλαματιανές επιτυχίες στο μπιλιάρδο

Γράφτηκε από τον
Καλαματιανές επιτυχίες στο μπιλιάρδο

 

Μεγάλες επιτυχίες σημείωσαν οι αθλητές του TOP Billiards σε τουρνουά 9μπαλου μπιλιάρδου και αγώνες OPEN που συμμετείχαν το προηγούμενο διάστημα.

Ο λόγος για τους Δημήτρη Χριστόπουλο, Χριστόφορο Γουδέλη, Λυκούργο Φερέτο και Περικλή Φράγκο, οι οποίοι κατάφεραν μέσα από εξαιρετικές εμφανίσεις να πετύχουν τους στόχους που είχαν θέσει.
Ο Δημήτρης Χριστόπουλος κατέκτησε την πρώτη 1η θέση στο OPEN Α’ κατηγορίας που έγινε στην Αθήνα, κερδίζοντας στον τελικό τον Αντώνη-Κωνσταντίνο Κάκαρη (εκπροσώπησε ομάδα της Λαμίας) με 11-5. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο Jolly Billiards, όπου συμμετείχαν 50 αθλητές περίπου, ανάμεσα τους αθλητές που είναι από τα σπουδαία ονόματα στο χώρο του μπιλιάρδου. Για αυτή τη σημαντική επιτυχία, ο Δημήτρης Χριστόπουλος σε δηλώσεις του στην “Ελευθερία” ανέφερε: “Είναι η πιο μεγάλη επιτυχία και ήρθε μέσα από σκληρή δουλειά που έκαναν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πήγα καλά προετοιμασμένος και κατάφερα να κατακτήσω την πρώτη θέση σε ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Εκείνο που κάνει ακόμη πιο σημαντική την επιτυχία είναι ότι συμμετείχαν σε αυτό το πρωτάθλημα όλα τα γνωστά ονόματα του μπιλιάρδου”.
Ανάλογη επιτυχία είχε και ο Χριστόφορος Γουδέλης, ο οποίος αγωνίστηκε σε OPEN Α’ κατηγορίας που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο που πέρασε στη Σπάρτη, με τη συμμετοχή 32 αθλητών. Ο Γουδέλης κατέλαβε την πρώτη θέση επικρατώντας στον τελικό του Λεωνίδα Μανωλάκου (μέλος ομάδας από τη Λακωνία). Να σημειωθεί ότι ο Μανωλάκος είχε αποκλείσει στον ημιτελικό με σκορ 11-10 τον Καλαματιανό και πολλά υποσχόμενο νεαρό αθλητή Λυκούργο Φερέτο.

Ενα από τα καινούργια πρόσωπα στο χώρο του μπιλιάρδου και μέλος της ομάδας του TOP Billiards είναι ο Λυκούργος Φερέτος. Πρόκειται για ταλαντούχο αθλητή που έχει ξεκινήσει σιγά-σιγά να δείχνει τις ικανότητες του και να αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον. Το περασμένο Σαββατοκύριακο συμμετείχε μαζί με τον Χριστόφορο Γουδέλη στο OPEN που έγινε στη Σπάρτη και όπως αναφέραμε παραπάνω κατάφερε να πραγματοποιήσει καλές εμφανίσεις στα παιχνίδια που έδωσε και να φτάσει μια ανάσα από τον τελικό, αλλά δεν τα κατάφερε, αφού έχασε δύσκολα στον ημιτελικό από τον Λεωνίδα Μανωλάκο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πορεία του μέχρι τον τελικό απέκλεισε αθλητές που είναι από τα μεγάλα ονόματα στο χώρο, όπως οι Δημήτρης Λυρατζής, Χρήστος Σανιδάς από τη Σπάρτη.
Νωρίτερα στα τέλη Ιανουαρίου, ο Φερέτος συμμετείχε σε τουρνουά 9μπαλου μπιλιάρδου Δ’ κατηγορίας που έγινε στο Αργος, όπου κατέκτησε την πρώτη θέση και ανέβηκε στην Γ’ κατηγορία.
Να σημειωθεί ότι ο Λυκούργος Φερέτος είναι γιος του παλιού πρωταθλητή Νίκου Φερέτου και ίσως το γονίδιο να έχει παίξει ρόλο και να ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του. Μέσα από σκληρή δουλειά έχει καταφέρει να γίνει πολύ ανταγωνιστικός και έχει έρθει γρήγορα σε υψηλό επίπεδο.

Ο Περικλής Φράγκος είναι ο 4ος αθλητής του TOP Billiards που συμμετείχε σε αγώνες το προηγούμενο διάστημα και όπως και οι 3 προηγούμενοι, η παρουσία του στο τουρνουά 9μπαλου μπιλιάρδου που πραγματοποιήθηκε στον Πύργο, στέφθηκε με επιτυχία, αφού κατέκτησε την 3η θέση. Συγκεκριμένα στο τουρνουά που έγινε στο “The Ball room”, όπου συμμετείχαν 36 άτομα, έκανε 4 σερί νίκες και ηττήθηκε στον ημιτελικό με 9-6 από τον Παναγιώτη Μπέτσικα (από σύλλογο του Πύργου). Να σημειωθεί ότι στα 3ο παιχνίδι για την πρόκριση στην 8άδα ο Φράγκος είχε κερδίσει τον Μπέτσικα με 9-1.
Ο Φράγκος έχει ξεκινήσει να ασχολείται πιο ενεργά με το μπιλιάρδο εδώ και έναν χρόνο και η κατάκτηση της 3ης θέσης στον Πύργο, ήταν η πρώτη του επιτυχία. Στόχος του ήταν η πρόκριση στην 8άδα και από εκεί και μετά να διεκδικήσει το καλύτερο και αυτό ήταν να φτάσει μέχρι την 3η θέση.
Στις παραπάνω επιτυχίες των αθλητών σημαντικό ρόλο έχει παίξει και το TOP Billiards, που έχει συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη του αθλήματος με τη λειτουργία του για περισσότερο από 30 χρόνια. Είναι γεγονός ότι διαθέτει από τις καλύτερες αίθουσες μπιλιάρδου στην Ελλάδα και αυτό βοηθά σημαντικά τους αθλητές να προετοιμαστούν και να παρουσιαστούν έτοιμοι να συμμετάσχουν σε αγώνες.

Με 3 αθλητές θα λάβει μέρος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα

Στο Αργος θα βρεθούν αυτό το Σαββατοκύριακο οι Δημήτρης Χριστόπουλος, Χριστόφορος Γουδέλης και Παναγιώτης Δημόπουλος. Οι τρεις αθλητές θα εκπροσωπήσουν το TOP Billiards στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα 9μπαλου μπιλιάρδου που θα διεξαχθεί στο Αργος.