Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2024 14:00

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ: Μετάλλια και προκρίσεις για τον Αίολο

Γράφτηκε από τον
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ: Μετάλλια και προκρίσεις για τον Αίολο

Με τη συμμετοχή 10 ιστιοπλοϊκών ομίλων από την Πελοπόννησο και πάνω από 100 αθλητών και αθλητριών, διεξήχθη το περασμένο μήνα το περιφερειακό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας, για τις κατηγορίες OPTIMIST και ILCA 4.

Τους αγώνες διοργάνωσε ο Ν.Α.Σ Πύλου "Νέστωρ" από 23 έως 25 Φεβρουαρίου στο φιλόξενο όρμο του Ναβαρίνου, με τις συνθήκες να είναι ιδανικές για αγώνες ιστιοπλοΐας. Ο ΝΑΣ Αίολος Καλαμάτας συμμετείχε στο παραπάνω πρωτάθλημα με την πολυπληθέστερη αποστολή όλων των ετών λειτουργίας του και κατάφερε να κατακτήσει μετάλλια, αλλά και προκρίσεις για τους αγώνες της εθνικής ομάδας.
Συγκεκριμένα, η Μαρία Τρουπάκη πήρε τη 2η θέση στην κατηγορία OPTIMIST κοριτσιών. Ο Δημήτρης Πατικόπουλος, επίσης τη 2η θέση στην κατηγορία ILCA 4, ενώ εισιτήρια για τον αγώνα πρόκρισης της εθνικής ομάδας έλαβαν οι Παναγιώτης Οικονομάκος, Μαρία Τρουπάκη, Παναγιώτης Πατικόπουλος, Δανάη Μανωλοπούλου, Μάριος Κολιτσιδάκης και Φίλιππος Λημνιός.
Για την κατηγορία ILCA 4 προκρίθηκαν οι Δημήτρης Πατικόπουλος, Γιώργος Οικονομόπουλος και Αριστοτέλης Σιαφάκας, οι οποίοι αναχωρούν σήμερα για το Ναυτικό όμιλο Λαυρίου, στον οποίο θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας πρόκρισης της Εθνικής ομάδας κατηγορία ILCA 4.
Την αποστολή θα συνοδεύσει ο προπονητής της αγωνιστικής ομάδας ILCA 4, Γιώργος Δρακόπουλος και ο πρόεδρος του ομίλου, Χάρης Βγενής.
Με τον Αίολο αγωνίστηκαν στο περιφερειακό πρωτάθλημα οι: Μανωλοπούλου Δανάη, Τσιμπούρης Χρήστος, Γεωργακόπουλος Παναγιώτης - Φοίβος, Μπούρας Παναγιώτης, Σαπάκος Γιώργος, Λημνιός Φίλιππος , Πατικόπουλος Παναγιώτης, Κολινιάτη Δήμητρα, Οικονομάκος Παναγιώτης, Κολιτσιδάκης Μάριος, Ρήγας Νίκος, Γιαννόπουλος Θεόδωρος, Τσούκλερη Σοφία, Κανελλακόπουλος Κωνσταντής, Τρουπάκη Μαρία, Μαραγκός Γιώργος, Παναγιωτόπουλος Γιώργος, Πατικόπουλος Δημήτρης, Οικονομόπουλος Γιώργος, Οικονομάκου Παναγιώτα και Σιαφάκας Αριστοτέλη, ς αθλητής του ΝΟΚ. Την αποστολή συνόδευαν ο προπονητής της αγωνιστικής ομάδας Παναγιώτης Κατσούλας και ο βοηθός προπονητή Ηλίας Τάπαρης. Εκ μέρους του Δ.Σ. τους αθλητές συνόδευσαν ο αντιπρόεδρος του ομίλου Γιάννης Κολιτσιδάκης η έφορος της ακαδημίας Κατερίνα Νινιού και η έφορος τριγώνου Μάντυ Ψυρροπούλου. Αρχηγός της αποστολής ήταν το μέλος του ομίλου, Κωνσταντίνος Μανωλόπουλος.


Σε προπονητικό καμπ
της προεθνικής η Τρουπάκη

Στο προπονητικό καμπ της προεθνικής ομάδας optimist, κλήθηκε η Μαρία Τρουπάκη. Η αθλήτρια του Αίολου θα λάβει μέρος στο καμπ, που θα γίνει από σήμερα έως την Δευτέρα, στο διεθνές ιστιοπλοϊκό κέντρο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Το προπονητικό καμπ θα πραγματοποιηθεί υπό την καθοδήγηση των ομοσπονδιακών προπονητών της Εθνικής ομάδας, Αντώνη Δροσόπουλου και Νίκου Μάλλη. Την Μαρία Τρουπάκη θα συνοδεύσει και θα συμμετάσχει στο καμπ, ο προπονητής της αγωνιστικής ομάδας του Αίολου, Παναγιώτης Κατσούλας.