Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 18:29

Νέα διοίκηση για τον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Νέα διοίκηση για τον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Καλαμάτας

Νέα διοίκηση έχει ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Καλαμάτας, καθώς συγκροτήθηκε σε Σώμα το διοικητικό συμβούλιο, που προέκυψε στις 20 Μαρτίου κατά την διάρκεια της γενικής συνέλευσης και των εκλογών του ομίλου, που έγιναν στα γραφεία του στη Μαρίνα Καλαμάτας.

Επικεφαλής του σχήματος τέθηκε ο Γιώργος Γεωργούλης. Η θητεία του νέου Δ.Σ. είναι τριετής και ολοκληρώνεται στις 20 Μαρτίου του 2027..
Αναλυτικά η σύνθεση έχει ως εξής: Γιώργος Γεωργούλης (πρόεδρος), Παναγιώτης Κανελλόπουλος (αντιπρόεδρος), Γιάννης Σαραντόπουλος (γενικός γραμματέας), Βασίλης Κάππος (ταμίας), Βασιλική Κουφού (μέλος - έφορος υλικού και εγκαταστάσεων), Κωνσταντίνος Λημνιός (μέλος - έφορος ιστιοπλοΐας), Κυριάκος Μπρέγγιανης (μέλος - αναπληρωτής έφορος ιστιοπλοΐας).
Οι στόχοι της νέας διοίκησης είναι ιδιαίτερα φιλόδοξοι, αντανακλώντας την ιστορία του Ομίλου. Άμεσα θα επιδιωχθεί η ενίσχυση της δραστηριότητας στην ανοικτή θάλασσα, όσο και η διοργάνωση εκδηλώσεων που θα ωφελήσουν την τοπική ιστιοπλοϊκή κοινότητα. Παράλληλα, στόχος θα είναι να ανοιχτούν δίαυλοι επικοινωνίας με τοπικούς φορείς για την βελτίωση των θαλάσσιων υποδομών που θα ωφελήσουν τόσο τις δραστηριότητες του Ομίλου, όσο και την τοπική οικονομία μέσω της προώθησης του ιστιοπλοϊκού τουρισμού.
Να σημειωθεί ότι πριν τις αρχαιρεσίες, έγινε ο διοικητικός απολογισμός με ομιλία του απερχόμενου πρόεδρου του Ομίλου Γιάννη Αδαμόπουλου, ο οποίος παρουσίασε τις δραστηριότητες του Ομίλου δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ολοκλήρωση όλων των γραφειοκρατικών διαδικασιών για τη σύννομη λειτουργία του Ομίλου, καθώς και στην επανέναρξη των εκπαιδευτικών και αγωνιστικών δραστηριοτήτων. Ο οικονομικός απολογισμός όπως και ο προϋπολογισμός για το 2024 παρουσιάστηκαν από τον ταμία του Ομίλου Βασίλειο Κάππο. Εγκρίθηκε η απαλλαγή των μελών του ΔΣ εφόσον όλα ελέγχθηκαν και ήταν σωστά σύμφωνα με τις αποφάσεις και την πολιτική του Ομίλου και στη συνέχεια, ακολούθησε η εκλογική διαδικασία όπως προβλέπεται, παρουσία δικηγόρου.