Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 12:50

ΣΤΙΒΟΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ: Ο Δούσης έξι μετάλλια στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Γράφτηκε από τον
ΣΤΙΒΟΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ: Ο Δούσης έξι μετάλλια στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Με έξι μετάλλια επέστρεψε από το Τορούν της Πολωνίας ο Παναγιώτης Δούσης.

Ο 92χρονος βετεράνος αθλητής συμμετείχε στους 14ους πανευρωπαϊκούς αγώνες κλειστού στίβου, που έγιναν από 17 έως 24 Μαρτίου στην Πολωνία και πήρε το χρυσό μετάλλιο στα 3.000 μέτρα βάδην, στα 800 μέτρα και στα 400 μέτρα στην κατηγορία 90-94 ετών, κάνοντας σε αυτά τα αγωνίσματα και βαλκανικό ρεκόρ. Ακόμα πήρε το αργυρό μετάλλια στα 200 και στα 60 μέτρα και το χάλκινο μετάλλιο στο μήκος.
Να σημειωθεί ότι ο Δούσης δεν κατάφερε για 5 δεύτερα να καταρρίψει το ευρωπαϊκό ρεκόρ στα 800 μέτρα, ενώ δεν πρόλαβε να αγωνιστεί στα καλύτερα αγωνίσματά του που είναι τα 1.500 και τα 3.000 μέτρα τρέξιμο.
Ο ίδιος ενθυμούμενος την μακρόχρονη πορεία του στον αθλητικό ανέφερε μεταξύ άλλων: “ Μαζί σας έκανα ένα μαγικό ταξίδι στην ιστορία. Σας ευχαριστώ για την αγάπη και την εκτίμηση που μου δείξατε σε αυτή την μακρινή μου διαδρομή. Οσο μεγαλώνω, αυτή η αίσθηση κυριαρχεί μέσα μου. Πόσο γρήγορα περνάνε τα χρόνια. Σήμερα ένιωσα ευτυχισμένος, αισθανόμουν δικαιωμένος και είχα κάθε δίκιο, θεώρησα την νίκη αυτή την μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα μου. Ο αθλητισμός έχει μια ξεχωριστή θέση για μένα”.